Els bombers aniran controlant l’edifici en construcció del Serrat on hi ha hagut l’ensurt de foc

(AMB VÍDEOS) La flama s’ha originat al tocar d’una xemeneia sobre una estructura de fusta en la qual durant el dia s’hi han fet treballs similars a la soldadura per assegurar la tela asfàltica del llosat

Actuació dels bombers al Serrat.
Actuació dels bombers al Serrat.

El que semblava que havia de ser molt, sortosament ha quedat en no tant. Però l’ensurt hi ha estat i de quina manera. Malgrat que hores d’ara es dona per totalment extingit l’incendi que ha malmès parcialment la coberta d’un edifici essencialment de fusta en construcció al Serrat, efectius del bombers aniran controlant de forma periòdica durant la nit l’estructura per evitar assegurar-se que no hi ha cap punt calent. Operaris de la constructora revisaran tot plegat aquest dissabte al matí.

L’avís l’ha rebut el cos de salvament i prevenció d’incendis al tomb de 2/4 de 8 del vespre. Residents propers a l’immoble -l’edifici en construcció té habitatges familiars i alguns hotels relativament a prop- han alertat que a la coberta de la construcció hi havia una flamarada important. Segons fonts dels bombers, el foc s’ha originat a tocar d’una xemeneia que, evidentment, encara no està operativa. Durant el dia, però, els operaris de l’obra havien estat fent treballs amb gas i flama per assegurar la tela asfàltica del llosat.

 

 Per circumstàncies que caldrà aclarir, i que en tot cas no tenen res a veure amb la voluntarietat, algun element calent o el que sigui provinent dels treballs que s’han fet durant la jornada han acabat ‘explosionant’ en forma de flama. El foc ha estat intens i espectacular. Però ha durat sortosament poc. Inicialment s’han desplaçat tres dotacions dels bombers amb nou persones, però només arribar a lloc ja s’ha vist que la flama remetia i una de les dotacions ha retornat immediatament al parc central de Santa Coloma.

A partir de llavors, i sense haver de lamentar cap dany personal -a la construcció en el moment del fets ja no hi quedaven operaris i tampoc en foc no s’ha estès més enllà del teulat-, els agents del cos que s’han quedat en l’actuació han començat a arrencar la tela asfàltica i a retirar una part de l’estructura de fusta per assegurar que no hi havia res en combustió com sí que s’ha detectat a l’arribada dels integrants del cos d’extinció.

Després d’un parell d’hores de feina, s’ha donat per acabada la feina malgrat que s’ha deixat un equip d’il·luminació i una mànega sobre el terreny per tal que es puguin anar fent tasques de supervisió, si escau, durant tota la matinada de forma esporàdica. També responsables i treballadors de la constructora, de la Massana, haurien de traslladar-se aquest dissabte al matí fins a la construcció per analitzar la situació i comprovar l’afectació real al conjunt del complexe.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending