Estabilitzat el foc de Peramola, que ha cremat unes 60 hectàrees

Els mitjans aeris estan remullant la zona per poder donar per extingit l’incendi, que hauria cremat, segons els agents rurals catalans, almenys unes 60 hectàrees

Primers compassos de l'incendi.
Primers compassos de l'incendi. BOMBERS DE LA GENERALITAT

Els bombers han aconseguit estabilitzar el foc que crema ja a molt baixa intensitat en terme municipal de Peramola, en una zona molt abrupta i de difícil accés. Durant la matinada hi han treballant 42 dotacions terrestres i es preveu que durant aquest matí, si no hi han més ensurts, s’hi vagin incorporant mitjans aeris per intentar sufocar les flames. 

Els mitjans aeris estan remullant la zona per poder donar per extingit l’incendi, que hauria cremat, segons els agents rurals catalans, almenys unes 60 hectàrees. L’incendi de Peramola afecta una zona molt abrupta. Des d’un bon començament, els bombers es van centrar a atacar-lo dalt d’una cinglera per evitar que s’obrissin els flancs, especialment el dret, que dona a la vall del Segre. La major part d’afectació és dins l’Espai d’Interès Natural (EIN) Serra d’Aubenç i Roc de Gogul.

L’altre incendi rellevant que continua actiu a Catalunya és el d’Artesa de Segre (Baldomar=, on hi han estat treballant 52 dotacions. Durant la jornada d’ahir, a Artesa de Segre, els bombers van fer front a diverses represes dins el perímetre afectat pel foc. Es va reforçar la presència al flanc esquerre, que és el que cremava obertament. Segons les darreres dades del cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat 2.419,47 hectàrees. D’aquestes, 2.560,19 són de vegetació forestal i 142,22, de vegetació agrícola.

Etiquetes

Comentaris

Trending