Denuncien una agressió a un menor al bus que pujava cap al Pas de la Casa

Un altre passatger li va donar un cop de puny al genoll quan el jove va estirar la cama, gest que necessitava per una lesió que pateix, i la família també lamenta la passivitat del conductor, que no va voler aturar la marxa

Autobusos de línies estatals en les proximitats de l'Estació Nacional.
Autobusos de línies estatals en les proximitats de l'Estació Nacional. Toni Solanelles

La família d’un menor ha denunciat l’agressió que el noi va patir aquest divendres a la tarda, quan pujava en autobús cap al Pas de la Casa. L’adolescent hauria rebut un cop de puny a la cama per part d’un altre passatger, tot sembla indicant que d’origen rus. Els progenitors del jove també lamenten que, quan es va explicar la situació al conductor, aquest no només no va voler intervenir sinó que tampoc va voler aturar el vehicle ni avisar la policia.

Els fets, segons consta en la denúncia que la família ha presentat davant el cos d’ordre, van tenir lloc divendres a la tarda, pels volts de tres quarts de set de la tarda. El noi, de quinze anys, viatjava des de la capital cap a la localitat fronterera en un autobús de la línia 4. Llavors, va estirar la cama, gest que necessitava fer perquè s’està recuperant d’una operació al genoll.

Això va provocar l’enuig d’un altre passatger. Segons va explicar el jove als seus pares i costa a l’escrit recollit per la policia, aquest el va començar a incrementar, suposadament en rus. De les paraules va acabar passant a les mans. I li va sacsejar la cama i li va donar un cop de puny al genoll.

L’adolescent va relatar a situació al conductor del vehicle. Aquest, però, li va dir que no podia fer res perquè no havia vist l’agressió. Quan el jove va trucar els pares, aquest van demanar al xofer per demanar-li que aturés la marxa fins que la policia es pogués personar al lloc i intervenir. No hi va haver manera. Al·legant que el vehicle anava ple i que ja acumulava retard, es  va negar.

Al noi no li va quedar més remei que mantenir-se al bus, això sí, als seients davanters. Això sí, amb por que es pogués repetir la situació. La família no ha dubtat a denunciar davant la policia uns fets que consideren “una agressió absolutament gratuïta”. De fet, asseguren que el nen va intentar explicar en tot moment que el gest d’estirar la cama responia a una necessitat de salut. No va servir de gaire. L’agressor, un home al voltant de la cinquantena, no va voler atendre a raons.

També lamenten el fet que, més enllà del conductor, cap altre passatger actués. Expliquen, a més, que el jove ha patit un empitjorament de la lesió al genoll. Al llarg el divendres i aquest dissabte ha sofert un dolor important i ha hagut de prendre antiinflamatoris per rebaixar-lo.

Comentaris (8)

Trending