El contraban de tabac ‘s’estén’ a Sri Lanka

La policia deté al Pas de la Casa quatre homes originaris de l’illa asiàtica i establerts al sud de França que havien anat carregant cartrons en diversos establiments

L'home va ser detingut a la frontera amb França.
L'home va ser detingut a la frontera amb França. ARXIU

Des d’Sri Lanka fins al Pas de la Casa passant pel sud de França, on resideixen, i on pretenien col·locar el tabac que havien adquirit en diversos establiments de la localitat fronterera andorrana. La policia va detenir la nit de divendres quatre homes originaris d’aquella illa asiàtica que havien anat comprant cartrons de tabac per traslladar cap a la regió francesa on resideixen. Una furgoneta estacionada al carrer del Maià va aixecar les sospites policials.

Els agents, segons algunes fonts, anirien fent vigilàncies fins que van poder saltar sobre els quatre homes. Havien anat acaparant tabac, però els establiments del Pas que els van vendre producte sempre ho van fer, segons les fonts consultades, de forma legal i seguint totes les directrius i registres que la normativa actualment vigent al Principat estableix. Una altra cosa és el que fessin els homes, teòricament integrants d’una xarxa contrabandista més àmplia.

Els homes haurien acumulat tabac per valor d’uns 10.000 euros. Van ser posats a disposició judicial durant la tarda de dissabte. Inicialment no volien pronunciar-se atès que asseguraven que només parlaven l’idioma del seu país d’origen (el tamil). Calia buscar un traductor i, per tant, allargar la detenció. Davant d’això, segons les fonts judicials consultades, s’haurien avingut a entendre’s en francès.

En fi, que per la via ràpida se’ls va condemnar per un delicte major d’associació il·lícita i un altre de menor de contraban de tabac. Deu mesos de presó condicional bescanviats per deu anys d’expulsió. La furgoneta i el tabac es van comissar. Una vegada dictada la resolució judicial, l’ordenança penal, patrulles policials van acompanyar els quatre condemnats fins a la frontera del Baladrà per fer efectiva l’expulsió.

Comentaris (1)

Trending