La conductora de la persecució obliga a activar els protocols Covid a la presó i a la policia

La Batllia ha dictat l’empresonament de la jove detinguda per fer cas omís a un alto policial conduint sense permís i en donar positiu en el test d’antígens previ a l’ingrés al centre penitenciari ha generat l’alerta

Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari.
Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

Els responsables del centre penitenciari i també de la policia han hagut d’activar els protocols Covid arran del positiu que ha donat la jove detinguda aquesta passada mitjanit després de saltar-se un control policial. La Batllia ha dictat l’empresonament de la dona, de 29 anys i implicada en alguna de les darreres operacions antidroga més ‘sonades’, i en el marc de la revisió mèdica prèvia al seu ingrés a la Comella ha donat positiu en el test d’antigen.

Mentre no es tenen els resultats de les proves de detecció més fiables, per dir-ho d’alguna manera, com la TMA, s’han hagut de posar en marxa els protocols a l’ús, tant al centre penitenciari com entre els agents que han intervingut en la seva detenció i en els tràmits legals posteriors. No estarà de menys, segons les fonts, que facin una vigilància passiva tant l’advocat que l’hagi assistit com les autoritats judicials que hi hagin pres contacte.

Les fonts consultades han assegurat que la noia ha ingressat de forma provisional al mòdul que ja hi ha reservat per a casos Covid. En no haver estat en contacte encara amb cap altre intern, això redueix molt el protocol a seguir i està sola en l’esmentat mòdul. Encara que la TMA confirmés el positiu, difícilment hauria generat cap contagi però, no obstant, s’han de segui els canals establerts per evitar ensurts en uns establiments especialment sensibles. La detinguda no és desconeguda pas a la presó. De fet, no fa pas gaire mesos que en va sortir de manera provisional.

Una dotació policial fent una ronda nocturna.

Relacionat

Persecució d’una ‘coneguda’ amb el permís retirat

La jove ha estat detinguda poc després de la mitjanit al carrer Gil Torres de Santa Coloma després de saltar-se una ordre policial que li exigia que aturés el cotxe. Els agents eren conscients que la dona conduïa amb el permís retirat i ella també ho era, de conscient. Sabedora de què comportaria el seu arrest, ha tirat. L’alto se li ha donat a l’avinguda Santa Coloma i ha estat controlada uns centenars de metres més enllà.

No només conduïa sense carnet si no que també ho feia sota els efectes de l’alcohol. Malauradament un clàssic en aquesta noia, que no és la primera vegada que es troba en situacions similars. El fet de tenir penes condicionades a no tornar-hi i haver-la enxampat tornant a fer de les seves, a més intentant escapolir-se de l’acció policial, li ha valgut l’empresonament com aquell que diu immediat, alterat per la qüestió del coronavirus. Caldrà que les proves de detecció més pausades confirmin el diagnòstic.

Comentaris

Trending