Campanya als pàrquings públics d’Escaldes per evitar ensurts com el del foc al pont de la Tosca

El comú avisa els abonats dels aparcaments coberts que no es poden usar les places d’aparcament com a improvisats trasters o magatzems pel risc que això comporta

Un vehicle amb la comunicació al vidre del parabrisa.
Un vehicle amb la comunicació al vidre del parabrisa.

Encara que va ser en un aparcament privat, l’incendi que hi va haver fa un parell de setmanes en una planta soterrània de pàrquing d’un immoble situat al camí del Barri, a prop del pont de la Tosca, ha portat el comú d’Escaldes a adoptar mesures per evitar que aquell ensurt es pugui reproduir en altres indrets. D’aquesta manera, els darrers dies ha advertit els abonats dels aparcaments comunals coberts que no es poden usar les places d’estacionament com a eventuals i improvisats trasters o magatzems.

El comú ha col·locat fulls informatius a tots els vehicles estacionats en els aparcaments, com el de les Teulades, i també ha penjat el mateix document en indrets d’ús comunitari perquè totes aquelles persones que facin servir l’equipament comunal estiguin al corrent de la situació i no s’hagin de lamentar més ensurts com els del camí del Barri. Sortosament, i més enllà dels danys materials, que encara no han permès els veïns de l’edifici tornar a casa, no hi va haver més afectacions, especialment personals. Però el foc va ser d’una complexitat tècnica més controlar-lo i extingir-lo molt elevada.

I tot plegat es va originar -o, almenys, es va magnificar- pel fet que en la plaça d’aparcament on hi va haver el foc i dins el cotxe mateix on va saltar l’espurna que va causar l’incendi, hi havia una acumulació d’estris, d’andròmines, molt important. De fet, els veïns ja s’havien queixat de la situació en diverses ocasions però els advertiments dels residents a l’immoble no van aconseguir tot l’efecte que hauria estat necessari.

Ara el comú d’Escaldes informa de la “perillositat d’utilitzar aquestes places d’aparcament com a espais per a guardar-hi objectes de tota mena”. Certament, es tracta d’una nota informativa i, per ara, no es pensa engegar accions d’una altra naturalesa, encara que no es descarta pas del tot. L’acumulació d’objectes “suposa un perill per a la seguretat, incrementant el risc d’incendis juntament amb altres problemes de salubritat i higiene”. I es posa com a exemple, s’ha dit, l’incendi del pont de la Tosca.

Comentaris (5)

Trending