79 detinguts en la campanya de Nadal contra el consum d’alcohol o drogues al volant

La policia va efectuar prop de 2.000 controls entre el 5 de desembre i el 8 de gener, que van permetre constatar una vuitantena de delictes, dels quals cinc casos amb més de 2 grams per litre de sang

Comentaris

Control d'alcoholèmia.
Control d'alcoholèmia. POLICIA D'ANDORRA

La campanya de controls per conscienciar sobre la importància de no prendre alcohol o drogues quan s’ha de conduir s’ha saldat amb la detenció d’un total de 79 persones. La iniciativa va ser impulsada per la policia de cara a les festes de Nadal, entre el 5 de desembre i el 8 de gener. Al llarg d’aquests dies s’han fet un total de 1.967 intervencions.

Un cop finalitzada la campanya, que volia intentar reduir els accidents de trànsit vinculats a aquestes conductes temeràries al volant, s’ha volgut fer balanç. Dels prop de 2.000 controls fets, en 79 ocasions els conductors han donat positiu. La majoria, 63, per haver begut més del compte. En altres 13 casos, havien pres substàncies tòxiques. Dos dels detinguts van donar positiu tant per alcohol com per droga i un darrer es va negar a fer la prova.

Segons el comunicat emès pel cos, la majoria de taxes se situaven entre els 0,81 i els 1,20 grams per litre de sang. Cal recordar que el positiu penal es marca a partir dels 0,80. En cinc casos, però, es van superar els 2. Quatre de cada cinc detencions es van produir entre les deu de la nit i les sis de la matinada.

Entre els arrestats, hi ha 69 homes i 10 dones. 25 es troben en la franja entre els 19 i 25 anys i 29, entre els 26 i 50. Dels restants, un tenia 18 anys i la resta superava els 40.

A banda, també s’han imposat 19 sancions administratives. És a dir, la persona va donar positiu, però per sota dels 0,80, fet que comporta una multa però no pas un delicte.

Comentaris

Trending