La Unió Hotelera “consciencia” els associats perquè donin allotjament als seus temporers

El director de l’entitat, Jordi Pujol, revela que molts establiments opten per sacrificar algunes habitacions per garantir un lloc on viure als treballadors, però alerta que el problema de l’habitatge “és de país” i, per tant, calen solucions globals

Currículums sota la porta d'un hotel encara inoperatiu a Canillo.
Currículums sota la porta d'un hotel encara inoperatiu a Canillo. TWITTER

La Unió Hotelera (UH) defensa que ja aporta el seu gra de sorra per intentar pal·liar la problemàtica de l’allotjament dels temporers. Des de la patronal s’ha explicat que ja s’ha fet “conscienciació” entre els associats perquè intentin reservar habitacions per als treballadors que contractin durant l’hivern. El seu director, Jordi Pujol, adverteix però que la situació és més general -“una dificultat de país”- i que, per tant, les autèntiques solucions han de venir de les administracions, tot i que “fem un esforç per ajudar”.

A l’espera de rebre oficialment la convocatòria anunciada dilluns pel ministre Víctor Filloy per participar en una nova taula de l’habitatge que abordi aquesta situació, els responsables de l’UH recorden que des del sector ja fa temps que s’intenta donar un lloc on viure a alguns dels treballadors. Això, però, no és tan senzill a l’hivern com a altres èpoques de l’any. Ara, però, s’entén que cal fer un pas més.

Temporers fent cua a la porta d'Immigració.

Relacionat

Convocada una taula d’habitatge específica per abordar la problemàtica dels temporers

“Fa setmanes que he triat la gent que funcionava millor en temporades anteriors i des del primer moment que vam veure que arribava una enorme quantitat de currículums, vam començar a conscienciar els establiments que l’habitatge seria complicat”, ha explicat Pujol. Per això, “ja són molts els hotels i els apartaments que intenten fer un esforç; hi ha llocs on abans no es reservava res i ara sí que es farà”.

En aquest sentit, Pujol remarca que “si volem fer un salt qualitatiu, hem d’aconseguir retenir aquest treballador que ja sabem que funciona”. Aquests, admet, són els que es prioritzen a l’hora d’oferir-los una habitació. “Si venen quinze i tens per a dos, els altres s’hauran de buscar la vida, però almenys ja soluciones una part, ni que sigui petita, del problema”, ha apuntat. El gerent de l’UH recorda que “si després de queixar-nos molts anys que no tenim empleats de qualitat, ara els que tenim els perdem per no tenir lloc on allotjar-los serà mala cosa”.

Ara bé, Pujol no amaga un cert retret cap a Govern i l’administració en general. I és que, recorda, el problema de l’habitatge “és de país”. No afecta pas només sols els temporers. “S’agreuja durant l’hivern, però sempre hi és”, remarca. Per això, entén que cal buscar solucions més ambicioses que realment pugui modificar la complicada situació actual.

Comentaris (10)

Trending