Els promotors d'edificis inacabats tenen una pròrroga de tres mesos per completar les obres

El Govern ha modificat aquest dijous el reglament de construcció per donar cabuda a la petició feta pels comuns

Un edifici inacabat.
Un edifici inacabat. ARXIU

El Govern ha aprovat  durant la sessió de consell de ministres d'aquest dijous la pròrroga de tres mesos, solicitada pels comuns perquè els promotors d’edificis inacabats puguin demanar una nova llicència i reprendre les obres per tal d’acabar la construcció dels immobles.

El consell de ministres ha aprovat, a proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, la modificació del reglament de construcció per tal de prorrogar el termini de la disposició transitòria tercera. La modificació ve motivada per una demanda dels comuns. Així, el reglament estableix que, per evitar que alguns edificis puguin restar inacabats, passats dotze mesos des de la data de caducitat de la llicència urbanística, si l’edifici no compta amb els tancaments, la coberta, les façanes i els acabats exteriors finalitzats, el comú ha de requerir al titular de la llicència que enderroqui l’edificació.

Pel que fa als edificis inacabats ja existents, mitjançant una disposició transitòria, es podien demanar llicències d’acabament durant un període de 18 mesos –que expiraven el 14 de desembre–.

És precisament per aquest darrer cas que els comuns han demanat al Govern una pròrroga del termini, donat que la pandèmia –amb la suspensió de terminis administratius temporals que se’n va despendre– pot haver provocat dificultats i endarreriments als propietaris a l’hora de realitzar els treballs i tràmits necessaris per sol·licitar aquestes les llicències d’acabament.

L’Executiu ha acordat acceptar la petició i prorrogar el termini de presentació de sol·licituds tres mesos més, fins el 15 de març del 2022. La voluntat del reglament és evitar la proliferació d’edificis inacabats i estructures nues. En cas d’enderroc, aquest corre a càrrec del titular de la llicència. Si dins el termini fixat aquest no executa el que ordena el comú, ho farà el mateix comú.

Comentaris (2)

Trending