Localitzat sa i estalvi l’alumne del Taller Xeridell que es trobava a faltar

De 32 anys i amb síndrome de Down, ha sortit de l’escola a les 4 de la tarda i en no saber res d’ell al cap d’una hora i mitja s’ha iniciat una recerca que ha acabat de forma positiva

Una imatge de la façana de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de la façana de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

El noi baixet i amb síndrome de Down, de cabell castany clar, i alumne del Taller Xeridell de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell que s’estava recercant ja ha aparegut. Sa i estalvi. Al final, tot plegat ha estat producte d’una confusió que ha generat una veritable mobilització especialment a través de les xarxes socials, per trobar aquest noi de 34 anys.

Equips de seguretat i emergència l’estaven buscant des de 2/4 de sis de la tarda, una vegada els responsables de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell han constatat que des que el noi havia sortit del centre ocupacional a les 4 de la tarda no se’n sabia res de res.

Les seves condicions especials el fan més vulnerable que una altra persona, i encara que no feia moltes hores que se’l trobava a faltar, sí que hi havia molt neguit. L’alerta s’ha anat donant a grups de comunicació social de tota mena amb l’objectiu d’aconseguir trobar-lo el més ràpid possible. Un parell d’hores després d’activar-se la recerca aquesta ha donat positiu.

LA CONFUSIÓ

Tot plegat s’ha degut a una malaurada confusió que ha acabat sense més. L’alumne de Xeridell aquesta tarda (a les 16 hores) ha anat a fer -com tantes altres vegades- unes tasques ocupacionals al col·legi Janer, situat a pocs metres de la fundació. La confusió s’ha produït perquè no ha avisat que hi anava, i en no trobar-lo s’ha posat en marxa el protocol de manera automàtica a les 16.30 hores.

Poc després de les 19 horesa, l’han acompanyat des de l’escola fins la fundació, sense més problema. Tant la Fundació com les famílies promouen -en la mesura del possible- la inclusió social i l’autonomia dels usuaris.

Comentaris

Trending