Govern canvia l'estatut de la Comissió de la Unesco deixant de costat la remuneració del president

Es crea el càrrec de vicepresident i es trasllada la seu de la plaça Lídia Armengol a l'edifici administratiu de Prat de la Creu d'Andorra la Vella

El canvi d'estatut haurà de ser ratificat per l'assemblea.
El canvi d'estatut haurà de ser ratificat per l'assemblea. ARXIU

El Govern ha aprovat, a proposta del ministra d’Afers Exteriors, la proposta de modificació de l’Estatut de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), del 13 d’abril del 2005, amb la voluntat que el text s’adeqüi millor a la realitat del seu funcionament. La modificació es limita a la creació del càrrec de vicepresident i al trasllat de la seu. En canvi, no s'ha abordat el tema més trascendental que era el de la remuneració del president que continuarà sense cobrar.

A la modificació s’inclou la possibilitat de delegar la presència i vot, s’hi introdueix el nou càrrec de vicepresident i es proposa canviar la seu de la CNAU a l’Edifici Administratiu del Govern, la tercera ubicació després de la d'Escaldes-Engordany i la de la plaça Lídia Armengol, d'Andorra la Vella. La ministra d’Afers Exteriors, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, la ministra d’Educació i Ensenyament superior i la ministra de Cultura i Esports presentaran aquesta proposta a la propera Assemblea General de la CNAU. Si l’Assembla hi vota favorablement per una majoria de 2/3, aquesta presentarà la proposta al Govern perquè, si escau, aprovi l’Estatut de la CNAU.

Encara no s'ha fixat la data per a la reunió. La modificació no contempla un punt molt debatut com era el de la remuneració de la presidència, fet que va comportar en el seu moment la dimissió de Cristina Rodríguez.

La Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco té per objectiu promoure les activitats de l'organització internacional que estan relacionades amb el món de l’educació, de la ciència, de la cultura i de la comunicació prop de la societat civil andorrana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending