Els ‘germans del vel’ inicien les classes virtuals a casa “per cobrir l’expedient”

El batlle que té sobre la taula l’expedient del suposat absentisme escolar continua sense pronunciar-se més enllà de retirar l’obligació als dos menors d’haver-se de presentar cada dia a l’escola

L'Escola andorrana treballa força amb les noves tecnologies.
L'Escola andorrana treballa força amb les noves tecnologies. ARXIU

Els dos germans menors d’edat implicats en l’afer del vel ja no van presencialment a l’escola per tal que es constati la seva voluntat de voler rebre l’educació pertinent i que són els responsables educatius els que els impedeixen l’accés. Aquest dimarts, segons fonts d’Educació, es van estar establint i provant les connexions telemàtiques pertinents perquè es puguin realitzar les classes virtuals. Amb el que queda de curs, el que es farà, segons altres fonts, és “cobrir l’expedient”.

En certa manera, l’administració es rentarà la cara després que s’hagi constatat com de malament s’ha afrontat un cas complexe i sensible, però que ha estat gestionat molt malament des del ministeri d’Educació des de l’inici. Fins al punt que la Batllia ha dit obertament que s’estan vulnerant drets fonamentals d’un infant i lluny d’admetre-ho i fer marxa enrere, Govern ha continuat insistint. En aquest marc, però, facilitar una educació no presencial normativament no prevista ha estat la manera de respondre per minimitzar l’impacte.

L'Escola andorrana comparteix dependències amb el col·legi María Moliner, a Escaldes.

Relacionat

Els ‘germans del vel’ seguiran la formació escolar des de casa sota l’empara del sistema andorrà

I ha facilitat Educació d’aquesta manera l’acció judicial que hi ha en curs respecte del suposat cas d’absentisme escolar. I és que el batlle responsable d’aquesta causa encara no s’ha pronunciat respecte de la qüestió. Amb la sentència de la seva col·lega sobre el procediment urgent i preferent de vulneració de drets fonamentals a la mà, poca cosa pot fer el batlle de menors en el sentit que pretenia l’administració. No hi ha absentisme; hi ha vulneració del dret de la nena a l’accés a l’educació.

Davant d’aquest escenari, el que sí que ha fet el batlle que té atribuïda la causa derivada del ministeri d’Afers Socials és eliminar l’obligació dels dos infants d’haver-se de presentar a l’escola per fer notori el seu compromís de voler acudir a classe. Davant les posicions d’uns i altres, la Batllia ha suprimit dita obligació i per la via administrativa s’ha arribat a l’acord de fer classes virtuals. 

Un moment d'una trobada de la ministra amb els integrants de la comissió legislativa d'Educació.

Relacionat

La llei per prohibir el vel introduirà al sistema andorrà una assignatura alternativa a la religió

Poc o molt, han assegurat les fonts, algun aprofitament educatiu podran fer i, a partir d’aquí, “el curs que ve ja es veurà”. En principi ja hauria d’estar vigent la llei que prohibeix els símbols religiosos ostentosos a l’Escola andorrana. Caldrà veure el detall i si hi ha alguna impugnació per raó de presumpta inconstitucionalitat.  

Comentaris (13)

Trending