Escaldes-Engordany continua com a Parròquia Amiga de la Infància

En l'acord amb Unicef el comú es compromet a implementar un pla d'acció encaminat a garantir els drets de les nenes i els nens

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosi Gili, i la presidenta d'Unicef, Laura Álvarez, en la forma de l'acord.
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosi Gili, i la presidenta d'Unicef, Laura Álvarez, en la forma de l'acord.

La corporació comunal escaldenca ha ratificat, i amplia per tres anys més, la seva participació en la iniciativa Parròquia Amiga de la Infància promoguda per Unicef. En aquest acord s'inclou les prestacions socials adreçades a menors, millores en l'entorn que beneficiï als infants, detectar aquells que està en situació de risc, entre altres aspectes.

El Comú d'Escaldes-Engordany continuarà formant part de la iniciativa Parròquia Amiga de la Infància. Així ho han corroborat aquest matí la cònsol major de la parròquia, Rosi Gili, i la presidenta d'Unicef, Laura Álvarez, on la corporació comunal es compromet a implementar un pla d'acció per garantir els drets dels infants durant els pròxims tres anys.

Entre les accions recollides hi ha el manteniment i ampliació, sempre que sigui necessari, de les prestacions socials adreçades als menors, com ara exoneracions d'escoles bressol, activitats de lleure, tallers i activitats esportives i culturals, material escolar, esportiu i cultural o l'adequació dels parcs.

A banda de les accions directament vinculades als infants, en l'acord també es preveu continuar realitzant millores als carrers amb la instal·lació de passos de vianants, bandes reductores de velocitat i la limitació de velocitat, i continuar apostant pel bus a la demanda per oferir una ciutat més segura per als infants.

Un altre dels aspectes que reforça la continuïtat d'aquesta col·laboració és potenciar accions socioeducatives a través dels educadors de carrer per detectar menors en situacions de risc i oferir-los acompanyament i orientació escolar o laboral.

Finalment, altres punts recollits en el pla d'acció fan referència al Consell dels infants, la promoció de les activitats intergeneracionals, la divulgació de la Convenció sobre els drets de l'infant a les escoles bressol i activitats de lleure, i el suport a mares i pares en la criança dels infants amb l'Escola de pares i mares.

Andorra va signar la Convenció sobre els drets de l'infant l'octubre del 1995 i va entrar en vigor el febrer del 1996. Aquesta, recordem, recull el dret a l'alimentació, a ser cuidat i estimat; el dret al respecte; el dret a un nom i una nacionalitat; el dret a anar a l'escola, el dret al joc; el dret a donar la seva opinió; el dret a la igualtat; el dret d'estar protegit de la violència; la protecció contra l'explotació; i la protecció contra la participació en els conflictes armats.

Comentaris

Trending