Dues entrades per empènyer el MoraBanc Andorra per cada donació de sang

El club, la Creu Roja i el Govern impulsen un acapte dilluns que ve amb l’objectiu, com a mínim, de rebre els 172 oferiments que hi va haver l’any passat

Justo Ruiz, Gabriel Fernàndez i Joan Saurí durant la presentació.
Justo Ruiz, Gabriel Fernàndez i Joan Saurí durant la presentació. Toni Solanelles

El MoraBanc Andorra, la Creu Roja Andorrana i el Govern impulsen aquest dilluns, al poliesportiu, el que ve a ser, ja, un acapte tradicional de sang. Encara que no hi ha un objectiu marcat, és evident que es pretén rebre, almenys, els 172 oferiments de l’any passat. Cada donant rebrà dues entrades per al partit que l’equip ara entrenat per Óscar Quintana ha de jugar el 7 de maig, un dissabte, contra el Fuenlabrada, un partit que es preveu crucial.

El secretari general de la Creu Roja, Joan Saurí, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i el director de comunicació del club basquetbolista, Gabriel Fernàndez, han presentat aquest migdia la campanya. Saurí ha destacat que l’acapte del MoraBanc i el de l’Escola andorrana són els que més nous donants els aporten. L’any passat, ha explicat el secretari general de la Creu Roja, 53 de les 172 persones que es van acostar al pavelló era la primera vegada que donaven sang. Fernàndez ha advocat perquè el fet que enguany les restriccions per la Covid siguin menors suposi, també, un increment de donacions. Saurí ha explicat que la necessitat es manté inalterable, amb pandèmia o sense. I ha posat l’exemple de Catalunya, on es necessiten mil dosis diàries de sang.

El director de comunicació del MoraBanc ha admès que tot i que esportivament “estem patint, el club continua fent les coses que feia” abans d’aquesta situació complicada damunt el parquet. A banda d’agrair la donació, l’entrega de dues entrades per al partit del Fuenlabrada, un dissabte a les 6 de la tarda, tenen per objectiu, també, contribuir a convertir la ‘Bombonera’ en una olla de pressió. “Tota ajuda serà benvinguda”, ha afirmat Fernàndez.

L’acapte es farà de 12 del migdia a 8 de la tarda i cal calcular que entre que s’entra al pavelló fins que se’n surt, es triguen uns 3/4 d’hora. S’han de respondre unes enquestes, passar un petit reconeixement mèdic, fer l’extracció pròpiament dita i, després, reposar i agafar forces. Saurí ha recordat que per poder ser donant s’ha de tenir entre 18 i 70 anys i pesar més de 50 quilos. Les dones poden donar tres cops l’any i els homes, quatre. Cada donació ha d’anar separada per dos mesos de decalatge. Si s’ha passat la Covid, cal esperar catorze dies abans de fer la donació.

Etiquetes

Comentaris

Trending