Creu Roja organitza una campanya solidària de recollida d'aliments

Es farà aquest cap de setmana a les set parròquies i a la població del Pas de la Casa

Part dels aliments recollits per la Creu Roja durant la pandèmia.
Part dels aliments recollits per la Creu Roja durant la pandèmia. CREU ROJA

Creu Roja Solidària, l’àrea social de l’entitat posa en marxa, aquest pròxim cap de setmana del 20 i 21 de juny, una nova acció amb vocació de donar continuïtat al servei de distribució alimentària generat per la recent crisi sanitària. Una campanya amb l’objectiu de recollir aliments a favor de les persones que s’enfronten a una situació social greu. 

Gràcies a la col·laboració d’uns 18 supermercats del país, la recollida serà possible a totes les parròquies i també al Pas de la Casa, de dissabte a diumenge en els horaris d’obertura habituals d’aquests establiments. L’entitat fa una crida a la població per què s’impliqui i cedeixi productes alimentaris bàsics com pastes, arròs, olis, conserves, aliments per a infants i nadons... i també productes d’higiene i de neteja per a la llar. Els únics articles que no es podran donar són productes frescos com carn, embotits, peix, formatges i làctics.

La Creu Roja Andorrana disposa des de fa poc, d’un local cedit per uns particulars i situat just davant de la seu social que serà el punt d’emmagatzematge i de repartició de les donacions. L’entitat comptarà amb la participació d’un binomi de voluntaris a cada supermercat per animar els consumidors a participar i difondre la iniciativa; tres equips de voluntaris logístics estaran destinats a recollir i traslladar les donacions a l’espai de Creu Roja Solidària, on un tercer equip serà l’encarregat de rebre la mercaderia i efectuar l’inventari. La distribució dels articles donats durant la campanya és farà en un primer moment a través de les xarxes de suport social de cada parròquia. Els particulars i les famílies que ho necessitin, podran desplaçar-se directament a la seu social de la Creu Roja Andorrana, en els horaris habituals d’obertura per poder acollir-se a la campanya i expressar les seves necessitats.

Creu Roja Solidària és la primera campanya d’aquest caire que organitza l’entitat, una acció que s’ha vist accelerada per la Covid-19 i les conseqüències socials que estan apareixen. Aquesta iniciativa és només possible gràcies a la col·laboració dels següents centres comercials que seran els punts de recollida de la campanya d’enguany: Canillo: Caprabo; Encamp: Super U / Record II / Eclerc; Pas de la Casa:  Hiper Pas II / Pyrénées; Ordino: Comerç Babi; La Massana: Establiments Garrallà / Dia / Caprabo; Andorra la Vella: Pyrénées / Andorra 2000 / Super U / Caprabo Fresh / E-Leclerc; Sant Julià de Lòria: River / Sant Eloi; Escaldes Engordany: Caprabo illa Carlemany.

Etiquetes

Comentaris

Trending