Cartells a les portes d’establiments turístics demanant que no els portin més currículums

Davant l’allau de persones que s’oferien per treballar són molts els negocis que han decidit avisar que ja tenen les plantilles completes de cara a l’hivern per estalviar-se la munió de papers que els arribava diàriament

Currículums deixats a un hotel.
Currículums deixats a un hotel.

Ha quedat clar ja que aquest any el nombre de persones que han vingut al país per intentar trobar una feina durant la temporada d’hivern ha batut tots els rècords. I són moltes les que encara continuen i no tenen encara treball. I segueixen buscant. Una fórmula habitual és fer arribar els currículums directament als negocis. Alguns veuen com, tot i tenir la plantilla ja completa, els continuen arribant. Ja n’hi ha uns quants que han decidit posar un avís a la porta.

Una de les fórmules habituals de molts dels extracomunitaris que busquen feina és passejar al llarg del dia pel país i anar deixant còpies dels seus historials laborals en persona. Si l’establiment està obert, entren i els donen. Si està tancat, per sota la porta s’intenta passar. Els darrers dies, són molts els llocs on, en arribar, el propietari s’ha trobat amb un bon feix de currículums.

Ponce, durant el directe en el qual ha donat les dades.

Relacionat

Les empreses ja han esgotat prop del 92% de la quota per a la temporada d’hivern

I també en molts casos, aquesta documentació no serveix ja de gaire. Són moltes les empreses que ja tenen tancat el procés de contractació. I, per tant, no necessiten més gent. Vist que els currículums continuen arribant, algunes ja han optat per prendre mesures.

Així, cada cop són més els establiments, des d’hotels a restaurants o bars, que han volgut advertir a aquestes persones que ja no agafen ningú més. Col·loquen un cartell a un lloc visible on així ho expliquen. D’altres, però, segueixen rebent propostes de gent que, encara no llença la tovallola i encara confia poder trobar una feina per l’hivern.

Missió, tot s’ha de dir, cada cop més complicada. Segons les dades facilitades aquest divendres des d’Argentinos en Andorra, prop del 92% de la quota de temporada ja s’ha esgotat. Per tant, queden ja molt pocs llocs de feina.

Comentaris (1)

Trending