Les empreses ja han esgotat prop del 92% de la quota per a la temporada d’hivern

El representant d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, ha revelat la dada, tot destacant que són els negocis més petits els que encara no han completat el procés de contractació de personal

https://youtu.be/mg29FS_PxTM

Les empreses del sector turístic haurien completat ja un 91,6% de les quotes de temporada obertes per aquest hivern. Aquest és el càlcul que ha facilitat el representant d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, durant una nova emissió a través de YouTube. En aquest sentit, ha posat en relleu que sobretot són les grans empreses les que ja han completat tot el procés de contractació i que el que resta encara amb opcions de donar feina són els petits negocis.

Ponce ha donat aquestes dades via un directe a la xarxa social que ell mateix ha volgut qualificar “d’urgent”. En l’inici ha tornat a reclamar la necessitat de crear, tal com va demanar davant el Govern, d’una “oficina del temporer” que pugui vehicular gran part dels dubtes que té el col·lectiu.

Durant l’emissió, ha posat en relleu que el procés de contractació de temporers per part de les empreses, i sobretot de les que més lloc de feina han de cobrir, ja està molt avançat. Així, ha indicat que, segons les dades recollides, el 91,6% de la quota s’hauria demanat ja.

Josep Maria Rossell durant la compareixença d'aquesta tarda.

Relacionat

Reduïda a la meitat l’experiència necessària perquè els temporers puguin accedir a la quota general

Cal recordar que, enguany, Govern va aprovar un total de 4.910 autoritzacions. Per tant, s’haurien demanat unes 4.500. Tot s’ha de dir, es preveia l’opció, en cas de necessitat, de fer una ampliació del 30%.

Ponce ha desgranat també la situació a diferents grans empreses. Així, Daguisa Hotels, ja ha completat tot el procés i, a més, ho fa donant allotjament a tots els contractats. Per la seva banda, Hotansa ha contractat el 95% dels llocs previstos, mentre que dona lloc on viure al 95% dels treballadors. En el cas de Grandvalira, també ha completat el procés de recerca de personal i al 98% de les persones agafades se’ls ha facilitat habitatge.

El representant d’Argentinos en Andorra ha fet una clara crida als seus compatriotes. Conscient que els actes d’uns pocs poden donar mala imatge a tot el col·lectiu, ha posat en relleu la importància de “respectar les regles”, ja que aquesta és “l’eina per avançar”.

Comentaris (14)

Trending