La campanya de donació de sang del MoraBanc supera les expectatives amb 201 donants

En total s'han fet 180 extraccions efectives i 21 oferiments amb un predomini de socis i familiars de l'entitat esportiva

Alguns dels donants que ja han passat pel pavelló.
Alguns dels donants que ja han passat pel pavelló.

Fins a 201 a donants amb 180 extraccions efectives i 21 oferiments que fan que la segona campanya hagi estat tot un èxit. Els assistents han estat majoritàriament socis i familiars de l'entitat esportiva amb un lleuger predomini dels homes sobre les dones. En aquest 2022 encara queden tres campanyes més, però els bons resultats d'aquesta els va ser optimistes per a les properes.

La segona campanya de donació de sang, organitzada per Creu Roja Andorra i MoraBanc Andorra, ha estat un èxit, superant totes les previsions. En total, hi va haver 180 donacions efectives i 21 oferiments, sobrepassant les 146 de l’any passat i les 139 del 2019.

Pel que fa als nous donants se’n registren un total 36, fet que demostra que la campanya ja té els seus habituals, entre els quals destaquen molts socis del club i els seus familiars. Un 52% de les donacions eren masculines per un 48% femenines. Com l’any anterior, la franja d’edat que més ha donat és la de 45 a 54 anys amb 68 donants, seguida pels 35 – 44 amb 46 donacions. Els grups sanguinis predominants també segueixen la tendència dels anys anteriors, sent majoritàriament representats l’O+ i l’A+.

Donants al Poliesportiu d'Andorra.

Relacionat

Sang solidària

Com succeeix en totes les donacions des que ha esclatat la pandèmia, la cita prèvia per fer la donació és obligatòria. Tot i això, encara van ser nombroses les persones que es van acostar sense hora i van poder donar en els moments de menys afluència.

Enguany encara queden tres campanyes més -previstes pels mesos de juny, setembre i novembre- i vistes les bones dades veuen amb optimisme les següents. El que sí que veuen clar és poder mantenir aquesta col·laboració amb l’entitat esportiva per organitzar més els pròxims anys.

Etiquetes

Comentaris

Trending