Baixen els aturats i les sol·licituds d'ERTO

Representa un descens del 27,12% respecte al juny i la xifra es manté a la baixa per segon mes consecutiu mentre que hi ha hagut 570 peticions de reducció de jornada o de suspensió temporal de contracte

Comentaris

Jordi Gallardo, portaveu del Govern aquest dimecres.
Jordi Gallardo, portaveu del Govern aquest dimecres.

El nombre global de demandants al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca de feina a finals de juliol és de 1.061 persones, el que representa un nou descens, del 27,12%, respecte al mes de juny quan la xifra era de 1.456. La xifra es manté a la baixa per segon mes consecutiu.  El mes de juliol s’han fet 137 contractacions mitjançant el SOA: 51 en empreses i 86 pel Programa de foment de la contractació per donar resposta a la situació causada per l’emergència sanitària del SARS-CoV-2, amb el sector públic i les entitats d’iniciativa social. 

 

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha mostrat la preocupació del Govern per aquestes més de 1.000 persones que estan en recerca de feina i ha anunciat que en la pròxima sessió del consell de ministres s'ha d'aprovar el segon programa de contractació. "La voluntat del Govern es continuar treballant per mantenir aquesta xifra a la baixa, desenvolupant polítiques que donin resposta a les persones que es trobin en situació de desocupació", ha dit.

Pel que fa als ERTO, Gallardo ha explicat que el consell de ministres ha aprovat una ampliació d'autorització de despesa de 16.028.188,78 euros per fer front als pagaments dels ajuts corresponents a l’aplicació de les Suspensions Temporals dels Contractes Laborals (STCT) i Reduccions de les jornades Laborals (RJL). L’aplicació d’aquesta mesura està suportada, en part, per una contribució de l’Estat que es complementa amb el pagament de la pròpia empresa per garantir al treballador com a mínim un salari de 1.083 euros.

Els  diners fan referència a les ajudes ja pagades als assalariats i als treballadors per compte propi del mes de juny, així com també la previsió per als mesos de juliol, agost i setembre. El ministre, a més, també ha actualitzat les xifres de sol·licituds per adherir-se tant a la STCT com a la RJL. En aquest sentit, ha destacat la “davallada significativa” de peticions el darrer mes. Se n'han fet 17.726 des del mes d’abril, el 97,5% de les quals s’han resolt favorablement. El sector que més sol·licituds acumula és el de la restauració i serveis personals. S'han dut a terme 14 inspeccions i no s'ha detectat cap irregularitat. Segons Gallardo, el mes d'agost hi hagut 570 peticions d'ERTO, 35 per suspensió temporal de contracte.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending