Una associació irlandesa defensora d’activistes socials exigeix que no es represaliï a Andorra

Front Line Defenders es posiciona en el cas que afecta la presidenta d’Stop Violències i demana que al Principat es garanteixi “en totes les circumstàncies que tots els defensors dels drets humans a Andorra puguin dur a terme les seves activitats legítimes sense por de represàlies i lliures de totes les restriccions”

Fragment del comunicat de Front Line Defenders.
Fragment del comunicat de Front Line Defenders.

Una associació irlandesa que té com a principal finalitat protegir activistes defensors dels drets humans ha emès recentment un comunicat en què exigeix que cessin les actuacions judicials contra la presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, alhora que reclama a l’Estat andorrà que garanteixi “en totes les circumstàncies que tots els defensors dels drets humans a Andorra puguin dur a terme les seves activitats legítimes de drets humans sense por de represàlies i lliures de totes les restriccions”.

Front Line Defenders és una organització, amb seu també a Brussel·les alhora que a Dublín, té el reconeixement del Consell Social i Econòmic de les Nacions Unides i la seva fundadora i impulsora, Mary Lawlor, ha estat honorada, entres altres, per les autoritats franceses a través del seu ambaixador a la capital irlandesa. Des del 2005, l’organització té establert un premi anual per reconèixer la tasca d’activistes en risc.

Arran del Dia internacional dels Drets Humans, l’organització va emetre un comunicat a través del qual repassa els fets que han acabat derivant en una causa judicial contra la presidenta d’Stop Violències

Arran del Dia internacional dels Drets Humans, l’organització va emetre un comunicat a través del qual repassa els fets que han acabat derivant en una causa judicial contra la presidenta d’Stop Violències. Front Line Defenders creu que “la persecució judicial i la campanya de difamació contra Vanessa Mendoza Cortés estan únicament relacionades amb la seva tasca legítima i pacífica com a defensora dels drets humans en la defensa dels drets de les dones i la defensa de la despenalització de l’avortament a Andorra”.

Per aquest motiu, des de l’organització irlandesa s’insta les autoritats d'Andorra a retirar “immediatament els càrrecs i cessar l’assetjament judicial contra Vanessa Mendoza Cortés, ja que els defensors de la primera línia creuen que està sent objectiu únicament a causa del seu legítim i pacífic com a defensora dels drets humans”. També demanen “prendre totes les mesures necessàries per garantir la integritat física i psicològica i la seguretat de les defensores dels drets humans a Andorra”.

Vanessa Mendoza Cortés al costat de Clara Serra fa un parell de mesos en una compareixença.

Relacionat

La presidenta d’Stop Violències considera un “càstig exemplar” la causa que té oberta pel Govern

Finalment s’exigeix “garantir en totes les circumstàncies que tots els defensors dels drets humans a Andorra puguin dur a terme les seves activitats legítimes sense por de represàlies i lliures de totes les restriccions”.

Comentaris (1)

Trending