Sis mesos de presó ferma per al jove que pretenia llogar ‘pisos inventats’

És a la Comella des de dimecres després que se li fes un judici ràpid per quatre delictes majors diferents, entre els quals, els d’estafa reiterada i furt amb força

-
-
L’acumulació de malifetes i una agressió que va protagonitzar dilluns de la setmana passada enmig del carrer l’han portat finalment a la presó. I de manera ferma. Se l’acusa de quatre delictes majors diferents, entre els quals un furt amb força l’agost passat en un restaurant d’Escaldes i, sobretot, diverses estafes o temptatives relacionades amb el lloguer -simulat, és clar- d’habitatges. Resident portuguès de 24 anys, l’estiu de l’any passat especialment es va dedicar a oferir habitatges a preus d’arrendament assequibles. El problema és que no tenia cap mena de vincle amb els domicilis que oferia. Finalment, segons ha pogut saber l’Altaveu, se li han imposat sis mesos de presó ferma.

El jove va ser detingut, com ja es va informar, dilluns de la setmana passada arran de pegar una dona per una disputa econòmica al carrer. En repassar la policia la seva fitxa van descobrir que estava relacionat amb altres delictes. Se’l va posar a disposició judicial dimecres i se li va fer un judici ràpid pel conjunt dels quatre delictes majors. A banda dels sis mesos ferms també se li’n van imposar divuit més de condicionals. És a dir, si una vegada surti de la Comella, en el següent any i mig, torna a delinquir, haurà de tornar automàticament a entrar al centre penitenciari i estar-s’hi els esmentats divuit mesos.

Ja abans de pretendre -i aconseguir en alguns casos- estafar gent necessitada de pis, l’home havia estat relacionat amb, almenys, una falsificació documental. De ben jove que l’home està donat a la mala vida i l’estiu passat va optar per usar com a ‘vehicle’ per impulsar el frau el perfil de Facebook denominat ‘Pisos en alquiler por particulares Andorra’. Oferia pisos sobre els quals no tenia cap mena de vincle a un preu més baix del normal. Usava fotografies de les immobiliàries que realment sí que disposaven de l’habitatge i mirava de concertar cites demanant una paga i senyal o un dipòsit o el que fos. Però mai donava l’adreça exacta del pis en qüestió.

Almenys tres o quatre persones li van donar diners que mai més van recuperar. I quan no llogava pisos oferia cambres d’una pensió que segurament ben just sabia que existia. I després vindrien els furts. I al final la presó. Per ara mig any amb l’objectiu que el fet d’estar entre reixes li serveixi per recapacitar i torni al bon camí. I que no converteixi, com fins ara, la seva vida en una mena d’estafa permanent.

Etiquetes

-

Relacionat

Empresonat un estafador de persones que buscaven pisos de lloguer
-

Relacionat

L’home que llogava pisos ‘inventats’

Comentaris

Trending