S'enllesteixen dues candidatures per a les eleccions consulars franceses

La Repúblique en Marche! i una llista d'unitat d'esquerres optaran a tenir els tres representants el 17 de maig

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU
Les eleccions de consellers consulars francesos a Andorra del 17 de març es preveuen apassionants. Pel moment ja hi ha dues candidatures que han anunciat la seva intenció de presentantar-se. La de la République en Marche!, el partit del president de la República, Emmanuel Macron i una candidatura unitària d'esquerres.

A Andorra s'escullen tres representants consulars. L'ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero va fer una crida fa dues setmanes a la participació en una recepció oferta als residents. Els elegits entraran a formar part durant sis anys del consell consular. Treballen conjuntament amb les ambaixades i els consolats representant la presidència de França a l'exterior.

Els consells consulars van ser creats per llei del 22 de juliol del 2013 i les primeres eleccions es van dur a terme el 2014. A Andorra van ser escollits, Catherine Metayer, Philippe Noël i Jacques Carcy.

Encara no s'ha donat a conéixer els noms dels candidats perquè s'estan acabant de tancar. Pel que fa a la llista d'unió d'esquerres, un dels partits que l'impulsa és France Insoumise de Jean-Luc Mélenchon i tindria el suport de funcionaris francesos a Andorra com part dels professors.

 

 

Comentaris (1)

Trending