Sans i Marsenyach designen Elisabet Pirot pel consell d’administració de Saetde

Els consellers socialdemòcrates proposen pel càrrec la seva companya de llista el 2015, que ara està a la candidatura d’Agrupament Encampadà

Comentaris

Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015
Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015

El comú d’Encamp nomenarà aquest dijous els nous representants de la corporació al consell d’administració de Saetde. El nom, entre cometes, sorpresa el posaran els consellers de Partit Socialdemòcrata Independents (PS I), Joan Sans i Pere Marsenyach, que proposaran per al càrrec Elisabet Pirot. Una decisió, si més no curiosa, tenint en compte que l’exconsellera comunal durant el segon mandat de Miquel Alis es presenta a les eleccions, però no pas amb la llista del PS sinó amb la candidatura d’Agrupament Encampadà.

Tradicionalment, quan des del comú encampadà s’ha d’escollir els representants de la corporació als diferents consells d’administració de les societats en què té participació (Sercensa, Gasopas o Saetde), s’aplica una fórmula que satisfà els diferents grups existents. Així, pel que fa a la societat gestora del domini esquiable, dels tres que s’han de designar, dos aniran a càrrec de la majoria i un de la minoria. En aquest cas, li toca al grup PS I.

I aquí és on ve la sorpresa. Si res no canvia, la intenció de Sans i Marsenyach és proposar el nom d’Elisabet Pirot. De fet, no suposa cap novetat amb relació al que s’havia fet anteriorment. A l’hora de pensar en noms per als consells d’administració, sempre s’havia recorregut primer als qui van ser companys de la llista electoral ara fa quatre anys. Així, per exemple, quan va tocar nomenar representant a l’òrgan de direcció de Sercensa, la proposta va ser la d’Eduard Ricard, que el 2015 havia ocupat el número 8 de la candidatura. I, de fet, a Saetde fins ara hi era Jordi Torné, que va ser el número 4.

Per tant, no hauria de sorprendre que qui anava en tercera posició d’aquella llista, Pirot, sigui ara l’escollida pels dos consellers socialdemòcrates. Però ho fa. I és que Pirot ja no està a l’òrbita del PS –formació a la qual hi havia sigut propera però com a independent-. De fet, ho va estar fins fa relativament poc. Durant els darrers mesos havia estat donant suport al projecte socialdemòcrata i preparant-lo de cara a les comunals, fins que les desavinences amb el líder de la candidatura, David Rios, van esclatar.

Rios no va amagar que tenia dubtes sobre incloure-la a la llista. El motiu principal era la relació de l’exconsellera amb l’antiga junta de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el temor per les repercussions de l’operació ‘Cautxú’. Vista la situació, Pirot va decidir apartar-se del projecte. Dies després, va rebre la proposta d’integrar-se a Agrupament Encampadà (AE) i va acceptar. Ara, hi figura com a número 10 de la candidatura.

La decisió de proposar Pirot, de ben segur, generarà rebombori. Especialment a les files socialdemòcrates. A més, s’evidencia que existeix un cert distanciament entre la candidatura i els actuals consellers de la minoria.

Etiquetes

Susagna Venable i Elisabet Pirot.

Relacionat

Agrupament Encampadà incorpora a la llista Susagna Venable i Elisabet Pirot
Pirot, en un acte de campanya de les comunals del 2015

Relacionat

Pirot acusa Rios d’apartar-la de la llista del PS a Encamp

Comentaris (2)

Trending