El procés per escollir el psicooncòleg definitiu amenaça d’enverinar-se

La psicòloga que ha assumit les funcions que al seu dia ostentava Eva Baillès s’ha incorporat al SAAS de manera temporal i no s’hauria de poder presentar a l’edicte intern que s’ha convocat

Un rètol indicador del centre de salut mental.
Un rètol indicador del centre de salut mental. Toni Solanelles

El procés per seleccionar un (o una) especialista en psicooncologia es podria complicar. I és que la psicòloga que les darreres setmanes ha assumir les funcions que al seu dia va ocupar Eva Baillès s’hauria incorporat al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) de forma temporal i, per tant, no es podria presentar a l’edicte intern que s’ha posat en marxa, i que deixa clar que només està adreçat a personal de caràcter indefinit. El procés s’està seguint amb lupa tant dins com fora del SAAS. I també entre els pacients.

Aquelles persones que fan tractament oncològic i necessiten suport psicològic ni han entès el retard en substituir Baillès ni tampoc han acabat d’entendre perquè es va posar una persona interina. Mentrestant, professionals sanitaris estan a l’expectativa de la gestió del procés atès que ja quan es va escollir psicooncòleg per primer cop hi va haver un important estira-i-arronsa. Baillès, però, presentava el millor currículum i ni les fortes pressions per col·locar altres aspirants no van reeixir.

Manuel Medina (esquerra) i Laura Medina.

Relacionat

Es jubila el pare, arriba la filla

D’aquí que ara la plaça torni a estar en l’ull de l’huracà, segons diverses fonts, que han recordat que si cap dels professionals del SAAS amb plaça indefinida es presenten per assumir la plaça s’hauria de fer un procés obert com ja va passar fa quatre anys. La psicòloga que des de fa unes setmanes ha assumit les tasques del servei, Laura Medina, ja va ser una de les candidates fa quatre anys. Però no va estar entre les finalistes tot i tenir el suport d’un sector del SAAS.

L'aspirant a la plaça ja ha de treballar de forma indefinida al SAAS.

Relacionat

Procés obert per fer fixa la psicooncòloga que des de fa unes setmanes assumeix el servei al SAAS

Ara, i fruit de les pressions en diversos sentits i a favor de diferents que hi va haver fa quatre anys, se segueix amb lupa tot el procés, que en funció de com vagi podria acabar fins i tot impugnat. I això que totes les parts són conscients que el servei és necessari i que cal que els pacients disposen de la millor atenció possible, un fet que no ha succeït els darrers mesos, arran de la marxa de Baillès.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending