Procés obert per fer fixa la psicooncòloga que des de fa unes setmanes assumeix el servei al SAAS

Oficialment, Laura Medina va assumir de manera provisional la tasca que va deixar vacant Eva Baillès però ara ja està formalitzat el concurs obert per ocupar la plaça de forma definitiva entre els professionals indefinits de l’hospital

L'aspirant a la plaça ja ha de treballar de forma indefinida al SAAS.
L'aspirant a la plaça ja ha de treballar de forma indefinida al SAAS. Toni Solanelles

El procés intern per fer fixa la psicooncòloga que des de fa unes setmanes assumeix el servei que va deixar vacant la psicòloga Eva Baillès ja està en marxa. En principi, el lloc hauria d’adjudicar-se a Laura Medina, que des de fa unes setmanes ha assumit la tasca que s’estava duent a terme amb una sabata i una espardenya per altres especialistes de Salut Mental. De fet, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha convocat una mena de concurs exprés. Ha donat una setmana de marge perquè es presenti algú.

L’absència d’una psicooncòloga ha estat qüestió de debat i malestar entre els pacients oncològics. I Assandca, l’associació que combat el càncer i els seus efectes, no s’ha estat de lamentar com s’ha gestionat aquesta qüestió i el perill que suposaria que després de temps d’absència d’especialista, ara que Medina, nova al SAAS, havia assumit les funcions, aquestes fossin interines i hagi d’aparèixer un nou professional en breu. La voluntat encoberta seria, amb l’edicte intern convocat, consolidar el lloc de treball de la psicòloga esmentada.

L’edicte pretén trobar un psicooncòleg amb habilitats de comunicació, resolutives, amb capacitat de lideratge, negociació, empatia, discreció i respecte, així com capacitat de treball en equip. Cal, d’entrada, que l’aspirant disposi del títol de llicenciatura en psicologia o equivalent i que sigui titular d’una plaça amb caràcter indefinit al SAAS. S’ofereix una jornada de 40 hores setmanals, una formació continuada i un salari segons la graella establerta.

Manuel Medina (esquerra) i Laura Medina.

Relacionat

Es jubila el pare, arriba la filla

A banda de les qüestions bàsiques per poder accedir al lloc de feina vacant, també es valora l’experiència o la formació en psicooncologia, l’experiència en l’àmbit hospitalari, la capacitat de relació interpersonal i de treball en equip, que se sigui resolutiu i se sàpiga català parlat i escrit. A més a més, també es valora el coneixement de plataformes informàtiques aplicades a l’entorn assistencial.

Baillès va deixar el SAAS a principi d’any després de sortir-li una altra oportunitat professional a la Vall d’Hebron. Tant per l’oferiment rebut com per altres raons de caràcter personal, va decidir marxar del Principat. La professional que va quedar en segon lloc en el concurs que al seu dia va permetre accedir a la plaça que ara es torna a ofertar era la psicòloga Helena Mas, que no podia assumir el lloc atès que ara ocupa la secretaria d’Estat de Salut.

Comentaris (5)

Trending