Es jubila el pare, arriba la filla

La nova psicooncòloga de l’hospital, Laura Medina, és descendent del recentment retirat cap de servei de pediatria Manuel Medina

Una psicòloga, l’altre pediatra. Una es troba en l’inici de la maduresa professional. L’altre s’acaba de retirar. Més enllà d’unes pràctiques que va fer al SAAS, poc hauran coincidit pare i filla a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Però la nova psicooncòloga de l’hospital, almenys el recanvi actual d’Eva Baillès, té arrels ben profundes al centre hospitalari: Laura Medina és filla de Manuel Medina. Exacte, el cap del servei de pediatria que fa poques setmanes es va jubilar.

Medina, la filla, ja fa uns dies que exerceix com a integrant de l’equip de Salut Mental del SAAS. De moment, ha agafat la responsabilitat de tractar els pacients oncològics. Amb Medina, Laura, s’ha posat fi a mig any o poc més d’absència de suport psíquic per aquelles persones que pateixen un càncer. Moltes persones que sofreixen aquesta terrible necessiten suport psicològic i com ha anat denunciant l’Assandca, l’associació que combat contra el càncer al Principat, no tenir un professional de referència podia agreujar encara més un estat d’ànim que com més baix està, més ales dona a la malaltia.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 18.39.49
Laura Medina Lombardero.

Laura Medina Lombardero ha passat per diferents centres especialment a Catalunya, i s’ha format entre la Universitat de Barcelona i la de Deusto, on va fer el màster en Psicoteràpia Analítica Grupal. Les dones, els joves, les persones amb risc d’exclusió social han estat alguns dels seus camps principals d’actuació. Tractar conductes de grups, relacions socials han estat alguns dels aspectes en què s’ha centrat.

Va fer un parell d’estades estivals -Medina es movia fins ara de forma habitual en un entorn proper a Barcelona- al SAAS a la Unitat de Conductes Addictives (UCA). Va ser el 2007 i el 2008. A priori, allò que més pot enllaçar amb la seva activitat actual a Andorra són els quatre anys que va estar de resident a la Fundació Puigvert. Allí es va centrar, entre altres coses, en els tractaments psicoterapèutics en pacients nefrològics, andrològics, oncològics i urològics.

Medina per Medina, doncs. Marxa el pediatra -que segons algunes fonts continua exercint en consulta privada- i arriba la psicòloga. Per ara, al SAAS la nissaga continua. Els pacients oncològics tornen a tenir atenció especialitzada.

Comentaris (5)

Trending