S’incrementa la pressió hospitalària a causa dels contagis per coronavirus

En una setmana el nombre de persones internades ha passat de tres a set, habitualment són pacients d’edat avançada i amb nombroses patologies associades

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La pressió hospitalària arran dels contagis per coronavirus s’està incrementant de manera notable. També el nombre d’infeccions, i això que el nombre de controls i proves diagnòstiques que es fan és molt menor a les xifres que hi havia durant l’epicentre de la pandèmia. En una setmana, la xifra de persones hospitalitzades ha passat de tres a set.

Segons que han explicat fonts sanitàries, la immensa majoria de les persones que es troben internades al centre hospitalari arran de la Covid són d’edat avançada. Ara mateix, segons les fonts, no n’hi hauria cap per la vida de la qual es temi. Ara bé, es tracta de pacients fràgils en molts casos i, sobretot, amb altres patologies associades que s’han vist agreujades per la contracció del coronavirus.

A l’hospital també hi ha un nombre elevat de professionals sanitaris de baixa afectats pel virus. A diferència d’altres sectors laborals, i com sembla de sentit comú, els sanitaris han de posar-se automàticament de baixa si es confirma la seva infecció. En aquest cas, fonts sanitàries han lamentat que tot i haver-se d’absentar obligatòriament de la feina -situació que es comprèn perfectament-, la prestació que reben és per malaltia comuna.

En la darrera setmana -amb una defunció que fa pujar a 158 els morts relacionats amb la pandèmia des del seu inici- s’han notificat 227 casos nous més i s’han acordat 221 altes. Això fa que actualment hi hagi, de manera oficial, 336 afectades activament per la Covid al Principat. El ministre portaveu, Eric Jover, ha fet una crida a usar de forma racional “la mascareta” tenint en compte que “hi ha altres virus respiratoris que poden fer incrementar la pressió sobre les infraestructures sanitàries”. De fet, Jover s’ha aventurat a pronosticar que l’impacte de la grip segurament anirà a l’alça més aviat que tard.

Comentaris (3)

Trending