Familiars de pacients hospitalitzats arran de la Covid lamenten que se’ls hagin ‘retallat drets’

Expliquen que mentre van ser positius de coronavirus i, per exemple, estaven intubats, serveis com la televisió no se’ls cobrava, però ara que continuen a l’hospital per les seqüeles se’ls retirat algunes prerrogatives

Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital.
Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

Familiars de persones que continuen hospitalitzades arran de les seqüeles o l’impacte negatiu que els ha generat el coronavirus i el tractament al qual es van haver de sotmetre inicialment per superar la Covid -com pot ser la ventilació mecànica- lamenten que després d’un temps, i considerant que ja no són malalts de coronavirus, els hagin retirat certes prerrogatives que per ser víctimes de la pandèmia se’ls havien atorgat.

Posen l’exemple clar, per exemple, del servei de televisió. Durant molt temps, essent positius de coronavirus i, fins i tot, després, estan intubats, la televisió se’ls va oferir gratuïtament. Sense haver hagut d’abonar ni cinc cèntims d’euro. D’un temps ençà, asseguren les fonts, i amb el raonament que l’emergència ha passat i que ja no es tracta de malalts de Covid, aquest servei, que només citen com a exemple, es fa pagar com normalment.

És, asseguren les fonts, una de les moltes incongruències o incoherències que hi està havent en tot el procés derivat de la crisi sanitària. No obstant, i com que alguns dels consultats encara són ‘esclaus’, benentès, del sistema sanitari, s’estimen més no fer massa rebombori. La salut és el primer i mirar de refer-se el millor que es pugui és el primer que cal afrontar. Després ja vindran altres debats. També, el de les cobertures sanitàries ofertes per la CASS.

Comentaris (1)

Trending