La CASS assegura que no ha canviat cap procediment de control mèdic

Diverses institucions reconeixen haver rebut els darrers mesos més queixes que de costum per les altes que unilateralment decideix la parapública

Un detall de la façana principal de la CASS.
Un detall de la façana principal de la CASS. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) garanteix que no ha modificat en res els procediments de control mèdic que porten, en els casos que els assessors mèdics de la parapública ho creuen escaient, a donar d’alta de manera unilateral aquelles persones que estan incapacitades de manera temporal. Sobre l’augment de les queixes per l’increment suposat d’aquestes altes, la CASS manté silenci.

En efecte, fonts de la parapública han recordat que sempre es pot recórrer contra la decisió adoptada pel departament de control mèdic. Primer es pot al·legar davant del consell d’administració de la Seguretat Social i, posteriorment, es pot acudir als tribunals. De fet, els darrers anys la litigiositat amb la CASS present ha augmentat molt, justament, per situacions com aquestes.

Façana principal de la CASS.

Relacionat

La CASS activa l’operació ‘alta forçosa’ per poder rebaixar el nivell de despesa

Les fonts consultades també han remarcat que fa molt temps que es comuniquen les altes sense enviar cap mena de documentació mèdica. Aquesta situació també ha provocat queixes atès que hi ha la sensació que la CASS produeix altes de manera sistemàtica, amb un formulari ‘prefabricat’ i que no respon a la casuística individualitzada de cada persona que està de baixa.

Sia com vulgui, sí que diferents institucions que es dediquen, per dir-ho d’alguna manera, a la mediació, han reconegut que l’augment de consultes o queixes -sense que això vulgui dir que la persona que consulta o es lamenta tingui la raó- ha estat molt significatiu els darrers mesos, ja des que el confinament estava totalment decretat. Ja llavors, en alguns casos, la CASS va començar a comunicar altes ‘forçades’.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending