Les baixes per Covid-19 ja només es pagaran com a malaltia comuna

La prestació per qui agafi la malaltia o hagi d’aïllar-se per ser contacte estret d’un positiu ja no tindran la consideració d’accident laboral i per tant només es cobrarà el 53% del salari

La façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.
La façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Els assegurats per la CASS que, des del passat 1 de juliol, hagin contret el coronavirus o s’hagin hagut d’aïllar per ser contacte estret amb algun positiu ja no cobraran la baixa com si es tractés d’un accident laboral. A partir d’ara, la prestació que es percebrà serà la que pertoca per malaltia comuna; és a dir, més  reduïda. Així s’ha informat des del consell d’administració de la parapública, que també ha fet públic que el nou estudi actuarial del sistema de pensions s’ha encarregat a l’empresa Actense.

Des de la CASS es posa en relleu que la mesura es pren seguint el que disposa la Llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2 aprovada el passat 17 de juny al Consell General i que, justament, va entrar en vigor l’1 de juliol. Aquesta canviava la consideració de les baixes per confinament o contagi amb la malaltia, que s’havien assimilat fins ara a la d’un accident laboral o patologia professional.

A partir d’ara es pagarà com una baixa mèdica normal. Per tant, la prestació es reduirà de forma considerable. Del 66% del darrer salari a únicament un 53%.

La reunió de l’òrgan de direcció de la parapública també ha servit per encarregar el nou estudi actuarial que ha de servir per actualitzar les previsions de futur del sistema de pensions. L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Actense.

També s’ha decidit acceptar la convenció d’un especialista en medicina familiar i comunitària, analitzant les dades del nombre de metges d’aquesta branca amb comparació al nombre d’habitants. En canvi, s’ha decidit refusar autoritzar un cirurgià plàstic, ja que es considera que hi ha cobertura suficient al país.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending