Usuaris de Salut Mental reclamen que es doni un impuls real al servei

Els pacients del departament estan a l’expectativa els canvis que pot comportar el nou lideratge de la unitat, que ha tornat a quedar coixa amb la sortida de qui n’havia estat cap, Gemma Garcia

Salut Mental no aconsegueix superar les dificultats que fa temps que pateix.
Salut Mental no aconsegueix superar les dificultats que fa temps que pateix. Toni Solanelles

Usuaris del servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) reclamen que d’una vegada per sempre es doni un impuls decidit al departament, que ha d’atendre un increment notable de consultes arran de l’impacte que està generant la pandèmia en l’estat psíquic de molts ciutadans. Esperen que el fet que s’hagi ja designat nou cap de servei comporti l’energia necessària per redreçar el rumb a la unitat, però hi ha molts dubtes al respecte.

D’entrada s’està a l’expectativa de quin serà el projecte que vol implementar Carlos Mur de Viu, el controvertit psiquiatra aragonès que des del 23 de desembre està designat formalment cap del servei de Salut Mental però que, com aquell que diu, encara no n’ha pres possessió. També els professionals estan expectants, però més encara els usuaris, que es mouen entre el neguit positiu d’una reordenació del departament i l’arribada d’un professional d’una notable trajectòria i el temor de l’aurèola que persegueix no pas positivament Mur de Viu.

Carlos Mur de Víu.

Relacionat

El SAAS completa el fitxatge de Carlos Mur de Víu com a cap de Salut Mental

Alhora, lamenten també els usuaris del servei que s’iniciï el projecte a peu coix atès que la incorporació de Mur de Viu suposava incrementar en una plaça més de psiquiatra el servei però la sortida de Gemma Garcia, que havia estat la cap del departament, deixa l’equip tal i com estava, sense la posició de més que es considerava com a mínim necessària. Garcia ha deixat el SAAS per obrir consulta privada a Escaldes en sentir-se menystinguda per la direcció de l’hospital.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending