El SAAS completa el fitxatge de Carlos Mur de Víu com a cap de Salut Mental

El controvertit psiquiatre que aspirava a ser conseller de Sanitat al govern de la comunitat de Madrid es perfila com a un dels aspirants a rellevar Josep Maria Piqué

Carlos Mur de Víu.
Carlos Mur de Víu. arxiu

El psiquiatre aragonès Carlos Mur de Víu ja és oficialment el cap del servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Es completa així un fitxatge cuinat des de fa uns mesos i vestit com un procés de selecció. Primer per ocupar una plaça de psiquiatre. Després per esdevenir cap del departament. Mur de Víu tenia un alt càrrec en la gestió sanitària de la comunitat autònoma de Madrid i en va destituït en plena pandèmia el maig de l’any passat. Ara, a Andorra, diverses fonts el situen com un plausible candidat a rellevar Josep Maria Piqué en la direcció general del SAAS.

El Principat vindria a ser un refugi per al controvertit psiquiatre després que decisions molt criticades en relació amb la gestió dels geriàtrics madrilenys li van suposar que l’equip dirigit per Isabel Díaz Ayuso l’acabés fent fora per evitar mals majors. I això que Carlos Mur, proper al Partit Popular i amb experiència hospitalària a Madrid -des del 2009 va ocupar diversos càrrecs, sent el darrer i durant cinc anys, abans d’esdevenir director general de Coordinació Sociosanitària el de gerent de l’Hospital de Fuenlabrada-, aspirava a esdevenir conseller de Sanitat del govern autonòmic. No hi va arribar.

Carles Mur s'ha d'incorporar com a psiquiatre al SAAS.

Relacionat

El SAAS espera el controvertit doctor Mur per obrir el concurs del cap de Salut Mental

I al final va acabar sortint per la porta del darrere com a víctima de la deficient gestió sanitària que s’hauria fet durant la crisi de la Covid a Madrid. Faria llavors el salt a un centre mèdic privat de Barcelona ja molt orientat en trastorns mentals i addiccions, que seria una de les seves especialitats. I va acabar apareixent al Principat. Malgrat que el Govern ho va mirar de maquillar tant com va poder, des del primer moment se sabia que Carlos Mur de Víu no aterraria a Andorra com un simple psiquiatre. De fet, el procés que s’ha fet amb aquest facultatiu s’ha fet amb altres especialistes -el cas de David Roca i la direcció del servei de Traumatologia-, però en aquesta ocasió anava en contra del professional la seva polèmica aurèola.

La incorporació com a psiquiatre ja es va fer efectiva fa algunes setmanes, després que la seva situació fos fins i tot objecte de debat parlamentari. El grup socialdemòcrata es va interessar pel procés seguit amb aquest professional sanitari. I des del ministeri de Salut, amb Joan Martínez Benazet al capdavant, sempre es va treure ferro a l’assumpte. Amb la dimissió de Joan Escoter a la plaça de cap de servei i Gemma Garcia, que hi tornava a aspirar, sabedora que el lloc vacant estava assignat (finalment Garcia deixa el SAAS a final d’aquest any), Mur de Víu va acabar sent l’únic candidat a la plaça.

La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones.

Relacionat

Fractura al servei de Salut Mental: plega el director

Finalment, aquesta mateixa setmana el consell directiu del SAAS ha resolt el concurs teledirigit adjudicat la plaça a Mur de Víu. La designació s’ha publicitat a nivell intern amb una comunicació que porta data de 23 de desembre, just per mirar que passi el més desapercebut possible. Hi ha diverses veus de l’àmbit sanitari del Principat que veuen en aquest professional aragonès amb experiència en gestió sanitària i una visió liberal-privatitzadora similar a la impulsada per Josep Maria Piqué com un ferm aspirant a succeir l’actual director general del SAAS quan es jubili.

Etiquetes

Comentaris (26)

Trending