Fractura al servei de Salut Mental: plega el director

El cap del departament, Joan Escoter, dimiteix al·legant raons personals però amb el rerefons de suposats bloquejos a qualsevol iniciativa que proposa

Comentaris

La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones.
La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones. Toni Solanelles

En un moment especialment sensible per l’impacte que està tenint la pandèmia i enmig del treball per a l’elaboració del pla integral de salut mental i addiccions, el cap del servei al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Joan Escoter, ha presentat la renúncia al càrrec. Malgrat que fonts properes al facultatiu asseguren que la dimissió és irrevocable, altres fonts mantenen que es pot tractar d’una posició de força davant els continus bloquejos que pateix qualsevol de les iniciatives o propostes que Escoter posa damunt la taula.

Cert que la convivència amb la doctora Gemma Garcia Parés, que havia estat antecessora en el càrrec d’Escoter, no hauria estat fàcil. Però tampoc ho seria l’entesa amb altres assessors del ministeri de Salut per a la matèria. En tot cas, la fractura al servei és considerable i des del SAAS es vol mirar de reconduir la situació el més aviat possible conscient, com ho és també el departament que encapçala Joan Martínez Benazet, que més enllà de les respostes a mitjà i llarg termini que havia d’oferir el pla integral, hi ha la urgència de l’impacte mental de la crisi sanitària que ja fa temps que s’està notant.

El doctor Joan Escoter ocupava el càrrec des del mes d'agost.
El doctor Joan Escoter ocupava el càrrec des de l'agost. Toni Solanelles

Escoter, segons les fonts consultades, ha al·legat raons familiars i personals per presentar la renúncia. I s’avalua, almenys en alguns escenaris de la sanitat pública del país, si cal fer algun gest per mirar d’aconseguir que el facultatiu s’ho repensi -per molt que les fonts del seu entorn consultades considerin irrevocable la decisió- o si cal fer taula rasa i optar per una altra solució. Fonts oficials del SAAS han confirmat la renúncia del cap de servei i han assegurat que la intenció de la institució és procedir a la seva substitució sense que s'hagi concretat la fórmula que es pretén usar. Joan Escoter tot just havia assumit el càrrec l’agost passat, ja en plena pandèmia, després de la finalització d’un procés de selecció que s’havia iniciat abans de l’esclat de la crisi sanitària.

Pretenia el psiquiatra posar punt final a la seva vida professional a primera línia amb l’assoliment de la prefectura del servei. I la definició d’un pla que en gran mesura es trobava fet i sense massa possibilitat que hi pogués dir res, que seria, de fet, el motiu del xoc amb altres professionals i responsables tant del SAAS com del ministeri i el motiu real de la renúncia.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending