El SAAS espera el controvertit doctor Mur per obrir el concurs del cap de Salut Mental

Benazet admet que la plaça no es convocarà fins a la incorporació del facultatiu, seleccionat com a nou psiquiatre de la plantilla orgànica, perquè es vol que tingui l’opció d’optar al càrrec

Carles Mur s'ha d'incorporar com a psiquiatre al SAAS.
Carles Mur s'ha d'incorporar com a psiquiatre al SAAS.

El Servei d’Atenció Sanitària (SAAS) no impulsarà el concurs per trobar el nou cap del servei de Salut Mental fins que el controvertit doctor Carlos Mur, guanyador de la nova plaça s’incorpori al lloc de feina. D’aquesta forma, es vol que “tota la plantilla” de l’àrea pugui optar a la direcció. En certa forma, queda clar que es vol que el facultatiu es pugui presentar, tot i que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que no hi ha res decidit i que es farà un procés “totalment transparent”.

En la sessió de control a Govern celebrada al Consell General, el polític ordinenc ha admès, a preguntes de la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela, que Mur s’ha d’incorporar al SAAS com a nou psiquiatre. Ho farà en un termini curt de temps, segons ha indicat Benazet, després de ser l’únic candidat a la plaça.

I, fins que no ho faci, no s’engegarà el procés per escollir el substitut del doctor Joan Escoter com a cap del servei. Es vol que “la plantilla estigui totalment organitzada”. Així, es convocarà el concurs “en el moment en el qual tothom estigui ja incorporat”, inclòs, evidentment, Mur.

“Volem que tothom hi pugui optar i que amb un procés rigorós es pugui escollir el millor candidat entre tots els que es puguin presentar”, ha apuntat el ministre de Salut. Malgrat aquestes paraules, queda clar que es vol esperar, entre altres coses, perquè el controvertit metge madrileny, que està en el focus de diverses indagacions judicials per la seva gestió durant els primers mesos de la pandèmia, és l’aposta de Govern i SAAS per al càrrec, malgrat que Benazet ha volgut garantir que “hi haurà un procés i un comitè de selecció transparent”.

En aquest sentit, ha assegurat que els membres que acabaran triant l’elegit seran el mateix Piqué, el director assistencial del SAAS, un representant del consell de metges, el cap d’àrea de personal i un assessor jurídic. També ha indicat que el procés obligarà a tots els candidats a presentar un projecte i que també es valorarà el currículum així com el resultat de les entrevistes personals que es faran. Fins que no estigui tancat tot el procediment, el mateix director assistencial seguirà coordinant el servei, assessorat pel doctor Pere Bonet.

En tot cas, vistes les paraules del ministre, seria estrany que Mur no acabés dirigint Salut Mental, ja que, ara per ara, sembla el clar preferit per a l’executiu. I això malgrat que el perfil és força controvertit. El doctor va ser director de Coordinació Sociosanitària de la conselleria de Sanitat a Madrid sota el govern popular d’Isabel Díaz Ayuso i, justament, durant els mesos més crítics de la primera onada de la pandèmia.

A ell se li atribueix haver inclòs en els protocols de les residències l’ordre de no traslladar determinats padrins, especialment aquells amb discapacitat intel·lectual o física, als hospitals en cas de contagiar-se amb el coronavirus. El maig del 2021 va ser destituït, però ara encara està al punt de mira de la justícia davant les múltiples demandes presentades per la gestió de la pandèmia als centres sociosanitaris, amb una elevadíssima mortalitat.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending