Ritme d’afluència lent en la primera jornada de l’stop lab a Escaldes

Al llarg del matí tot just una quarantena de persones s’havien apropat a fer-se la prova, fet que s’atribueix a que la nova ubicació no es va comunicar fins aquest mateix dilluns

L'stop lab està situat a l'entrada de l'aparcament d'autobusos del Prat Gran.
L'stop lab està situat a l'entrada de l'aparcament d'autobusos del Prat Gran. G. P.

L’stop lab mòbil que, fins aquest mateix dilluns, estava situat a la plaça dels Arínsols a Encamp ja s’ha traslladat a la seva nova ubicació. Durant els propers dies, farà proves a l’aparcament d’autobusos del Prat Gran, prèvia trucada al telèfon Covid. La primera jornada de funcionament a Escaldes-Engordany, però, anat a ritme lent, amb poca gent apropant-se per fer-se la prova de detecció del coronavirus.

Des d’aquest matí, la instal·lació, gestionada per Creu Roja, ja es troba al seu segon destí. En aquest cas, a les parròquies centrals. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar dilluns que la decisió no s’havia pres, en aquest cas, per cap dada epidemiològica negativa, com sí que es va fer quan es va decidir posar a Encamp. La idea d’aquest punt de proves diagnòstiques és que sigui itinerant per les diferents parròquies. Els propers dies estarà a Escaldes-Engordany. Més concretament, a l’aparcament d’autobusos del Prat Gran.

Per ara, però, el ritme d’utilització és lent. Segons els responsables, tot just una quarantena de persones aquest dimarts al matí. S’entén que, en part, es deu al fet que no va ser fins aquest mateix dilluns quan es va comunicar el canvi d’ubicació d’Encamp a Escaldes. Per tant, hi ha hagut poc temps per fer la difusió entre la ciutadania de la parròquia. S’espera que els propers dies el nombre de persones que s’apropen per sotmetre’s a l’extracció de mostres vagi en augment.

'Stop lab' mòbil a Encamp.

Relacionat

Més del 10% de les 1.685 proves de detecció fetes a l’‘stop lab’ d’Encamp han donat positiu

L’stop lab mòbil es va instal·lar primer a Encamp, a causa de l’elevada incidència que el coronavirus estava tenint al poble. Durant aquestes dues setmanes, s’han fet 1.685 proves diagnòstiques, de les quals entorn un 10% (un percentatge alt, segons va reconèixer Benazet) han sortit positives.

Comentaris

Trending