Més del 10% de les 1.685 proves de detecció fetes a l’‘stop lab’ d’Encamp han donat positiu

El laboratori mòbil de la Creu Roja es trasllada a partir d’aquest dimarts a tocar del pavelló del Prat Gran d’Escaldes

'Stop lab' mòbil a Encamp.
'Stop lab' mòbil a Encamp. Gabriel Pérez

La feina feta a l’‘stop lab’ d’Encamp s’ha tancat amb la realització de 1.685 proves de detecció ràpida de coronavirus, de les quals, més del 10% haurien donat positiu. L’increment de diagnòstics està per sobre de la mitjana que hi ha hores d’ara a tot el país, que se situa en el 7,1%. No obstant això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que l’afectació vírica que hi havia Encamp s’hauria reduït les darreres setmanes.

El focus encampadà, que Salut no ha volgut reconèixer més enllà de remarcar una qüestió aleatòria, s’hauria anat ordenant gràcies al tancament de l’Escola andorrana de segona ensenyança, que va ser un ‘centre neuràlgic’ de contagis de coronavirus com alguns establiments públics als quals s’hauria posat ordre via controls des que es va comprovar l’alt índex de casos a Encamp.

Ciutadans esperant per fer-se la prova.

Relacionat

L’stop lab d’Encamp preveu fer 130 TMA el primer dia de funcionament

Ara, l’‘stop lab’ mòbil gestionat per la Creu Roja es traslladarà a Escaldes. A partir d’aquest dimarts estarà operatiu a la zona del pavelló del Prat Gran de la parròquia. No és que hi hagi cap impacte epidemiològic superior a Escaldes que en altres indrets. Si a Encamp va ser el criteri epidemiològic el que va portar a traslladar-hi el vehicle analític, en el cas escaldenc s’ha escollit per ser un nucli poblacional important.

I com que a Andorra la Vella, ha remarcat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja hi ha els ‘stop labs’ de l’aparcament vertical comunal de Prat de la Creu, s’ha decidit facilitar les proves per a les persones d’Escaldes.

Comentaris

Trending