L’stop lab d’Encamp preveu fer 130 TMA el primer dia de funcionament

La instal·lació pot atendre entre 120 i 150 persones per dia, sempre evitant “aglomeracions” i romandra a la plaça dels Arínsols “fins que tingui sentit per la gent que es vulgui sotmetre al test”

Ciutadans esperant per fer-se la prova.
Ciutadans esperant per fer-se la prova. G.P.

L’stop lab d’Encamp ja està en marxa. I es pot dir que a ple rendiment. Es calcula que podrà fer entre 120 i 150 proves cada dia i, per aquest dijous, l’agenda ja està plena. Si es compleixen els pronòstics, fins a 130 persones han de passar per la instal·lació, que romandrà durant vàries jornades a la plaça dels Arínsols, fins que es comprovi que la demanda de tests baixa.

Així ho ha explicat el director de la Creu Roja, Jordi Fernández. Aquest matí s’acabava de completar la instal·lació, amb la carpa i els dos vehicles que atendran les persones que demanin cita a través del telèfon 821 955. Funcionarà de vuit del matí a vuit del vespre, fet que permetrà realitzar entre 120 i 150 proves diàries. Aquest dijous, de fet, que dimanava hora ja el traslladaven a divendres. La jornada ja està completa, amb la previsió de poder fer tests a 130 persones. Una de les claus de l’agenda és evitar “les aglomeracions”.

Una prova de detecció ràpida de coronavirus a l''stop lab' de Prat de la Creu.

Relacionat

Encamp serà la ‘primera parada’ d’un ‘stop lab’ mòbil parroquial

“Serveix per complementar el de Prat de la Creu”, ha comentat Fernández, tot posant en relleu que “ajudarà a la gent que té dificultats per desplaçar-se”. Sobre aquest punt, el director de l’ONG ha posat en relleu que “la situació a Encamp es prestava a muntar-ho aquí”. Per ara, no s’ha marcat cap data de moviment cap a un altre lloc. “Mentre tingui sentit que hi sigui, per la gent que es vol fer la prova, estarà aquí”, ha avançat.

El públic objectiu de l’stop lab és la població d’Encamp, però també s’atendrà “qualsevol que truqui i demani venir aquí; se li donarà hora sense problema”. Un cop fet el test, en un termini d’entre 24 i 48 hores, a vegades fins i tot menys, es té el resultat. “Si han passat més de 48 hores i no es comunica res, s’ha d’entendre que és negatiu”, ha comentat Fernández, que ha posat en relleu la importància d’un diagnòstic ràpid, sobretot si aquest és que es pateix la malaltia.

Encamp és només la primera parada de l’stop lab. “Ho farem on faci falta; estem preparats per passar, si el ministeri ho creu convenient, per totes les parròquies”, ha assegurat Fernández. Per ara, però, no hi ha una planificació concreta. Aquesta dependrà de com evolucioni la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending