Encamp serà la ‘primera parada’ d’un ‘stop lab’ mòbil parroquial

Salut posa més mitjans per intentar facilitar el cribratge a una majoria de la població

Una prova de detecció ràpida de coronavirus a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Una prova de detecció ràpida de coronavirus a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

Encamp serà la primera parròquia que acollirà un ‘stop lab’ mòbil que a partir de mitjan de la setmana que ve es posarà en marxa en un lloc encara per determinar però que serà d’accés fàcil per a vianants. La voluntat del ministeri de Salut es posar tants mitjans com sigui possible per facilitar que la població se sotmeti a proves de detecció ràpida del coronavirus.

Aquest ‘stop lab’ mòbil s’estarà entre una i dues setmanes a cada parròquia, encara que hi ha qüestions que s’han d’acabar de perfilar. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que s’ha triat la parròquia d’Encamp perquè s’han detectat més positius entre escolars que en altres parròquies. I en moltes aules el contagiat és un de sol, fet que vol dir que la infecció ve de casa. Per això que es vulguin apropar a la ciutadania els laboratoris mòbils.

I és que Martínez Benazet ha fet una nova crida a sol·licitar fer-se proves de detecció ràpida, a sotmetre’s a cribratges, a la mínima que se sospiti que hi pot haver hagut algun contacte de risc. No cal, evidentment, que hi hagi símptomes per sol·licitar sotmetre’s al cribratge. I és que si es pateix algun tipus de símptoma, el que cal és avisa el metge referent o en cas extrem el 116.

Mai, però, acudir ni a Urgències ni a llocs físics com la consulta del metge o els espais on hi ha l’‘stop lab’, en aquest cas i ara per ara, a la cinquena planta del pàrquing comunal de Prat de la Creu, a Andorra la Vella.

Comentaris (1)

Trending