Rècord de contagis en un sol dia: 487 casos nous les 24 darreres hores

Tot i la incidència de les infeccions, que arriben a 3.637 d’actives, la pressió hospitalària es continua contenint, amb només un sol ingrés al centre sanitari

Ester Vilarrubla, Joan Martínez Benazet i Meritxell Cosan en la compareixença.
Ester Vilarrubla, Joan Martínez Benazet i Meritxell Cosan en la compareixença. Toni Solanelles

Les darreres 24 hores s’han notificat 487 contagis, rècord en un sol dia des de l’esclat de la pandèmia i que fa que el nombre de malalts actius se situï ja en 3.637, un nombre que continuarà anant a l’alça els propers dies. Dels casos actius, n’hi ha 28 ingressats a l’hospital, catorze a planta i catorze a l’UCI, dels quals deu de ventilats. Tot i la incidència de les infeccions, la pressió hospitalària es continua contenint, amb només un ingrés més al centre sanitari.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha retornat aquest dimecres a l’activitat pública després d’haver passat un segon episodi de coronavirus, ha ressaltat l’impacte que està tenint la variant Òmicron malgrat que ha assegurat que els casos més greus que hi ha hospitalitzats encara estan infectats de la variant Delta de Covid. Martínez Benazet ha assegurat que les característiques de l’Òmicron, quan a infectivitat, “la fan imbatible”.

De fet, d’un dia per l’altre, i tot i que els aïllaments són més curts i, per tant, les recuperacions es consideren consolidades abans, els casos actius s’han incrementat de 325. Fins ara s’han notificat 25.289 contagis i s’han registrat 21.511 altes en el marc de la pandèmia. No hi ha cap classe aïllada ni amb algun dels seus integrants confinats però sí que els membres de 26 aules han d’estar vigilants. Finalment, des de l’inici del pla de vacunació s’han administrat 138.386 vaccins, 57.570 primeres dosis, 56.465 segones i 24.351 terceres.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending