Prop de 22.000 inscrits per vacunar-se i les vacunes encara sense arribar (fins avui)

Amb data clara perquè arribin al Principat, només sembla que hi ha una remesa de 5.800 dosis de Pfizer que haurien ‘d’aterrar’ a Andorra procedents de Madrid dilluns

Accés al formulari electrònica per inscriure's per rebre la vacuna contra la Covid.
Accés al formulari electrònica per inscriure's per rebre la vacuna contra la Covid. ARXIU

El registre de peticions de vacunació suma ja, fins a primera hora d’aquesta tarda, 21.830 inscripcions. Mentre el nombre de persones que pretenen rebre el vaccí per fer front a la Covid-19 no deixa de créixer, el que no deixa de sorprendre és que continua sense arribar ni una sola dosi més (fins avui(. De cap farmacèutica. Només hi ha la previsió, més o menys segura si es tenen en compte les paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que dilluns arribin via Madrid 5.800 dosis de Pfizer. Ep, i a darrera hora s'anuncia l'arribada de vacunes AstraZeneca via França.

Fins aquest vespre poca cosa més hi havia clara. De fet, el titular ministerial no ha tingut més remei durant la compareixença habitual dels dimecres a les 5 de la tarda que reconèixer que no hi ha cap altre calendari plausible atès que també des del projecte Covax s’havia anunciat que la segona quinzena de febrer s’enviaria aproximadament el 30% del carregament compromès d’AstraZeneca, de 26.400 dosis, i encara ara no ha arribat res de res. El que sí es té clar és que s’està a l’expectativa dels resultats de les avaluacions que es fan sobre la vacuna d’Oxford per veure si es pot vacunar les persones de més de 65 anys. I també ha assegurat que s’administrarà paracetamol abans de l’inoculació de les dosis d’AstraZeneca.

Andorra no només ja té pagades les vacunes d’Oxford incloses en el projecte AstraZeneca sinó que també ha abonat el cost del seu transport, que l’OMS té encarregat a l’Unicef. També hi ha el compromís amb França respecte del qual encara no ha arribat cap vacuna al Principat alhora que hores d’ara sembla que no serà vaccí de Moderna sinó d’Oxford, perquè el conveni final no recolliria cap farmacèutica en concret. I així sembla que serà aquest dijous. També s’espera l’eventual possibilitat d’adquirir vacunes, també via Covax altra vegada, de les cases Novavax i Janssen.

Mentrestant, com s’ha dit, el nombre de persones que s’inscriuen demanant que se’ls posi a la cua que els pertoqui per poder-se vacunar són 21.830, de les quals 3.634 tenen més de 70 anys i, per tant, serien les primeres en la llista de sortida sempre que el vaccí de què es disposi sigui apte per poder-los administrar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending