Pares i mestres dubten de l’eficàcia de les mesures adoptades per frenar els contagis a l’escola

Molts docents consideren que el fet que s’obligui a tancar aules de primària a partir del primer positiu pot arribar a comportar el tancament d’algun centre “però no es podrà dir que l’ha tancat el Govern”

Alumnes en una escola.
Alumnes en una escola. Altaveu

Pares i docents tenen molts dubtes que les noves mesures en relació a les escoles, que seran d’aplicació a partir de dilluns, siguin eficaces per frenar els contagis que hi està havent als centres escolars. Malgrat que ni el sindicat dels docents ni les associacions de pares i mares no s’han pronunciat encara formalment, sí que diverses fonts properes a aquests dos col·lectius consideren que es posar “una tireta i poc més”. Alhora, però, creuen que el nou protocol pot acabar comportant el tancament d’escoles.

Especialment els mestres de primària consultats han assegurat que el fet que s’imposi ara l’aïllament d’una aula sencera a partir del primer positiu que hi hagi pot acabar portat a la clausura de diversos centres de primària, “però mai no es podrà dir que ha estat Govern qui ha adoptat aquesta decisió”. L’equilibri és sempre molt complicat, com admeten, en aquest cas, sobretot molts pares consultats, que consideren que en una temporada alta en molts negocis del país, tancar les escoles suposaria moltes dificultats als progenitors que han de treballar, que són la immensa majoria.

Hi ha centres que estan pendents de comprovar quants nous positius surten dels tests d’antígens que s’han de fer aquest final de setmana. Això permetrà tenir una radiografia exacta de l’estat de la qüestió. Mentre alguns docents tenen la sensació, en determinats centres, que hi ha un desbordament molt elevat i que una afectació en 200 aules és de difícil gestió i, per tant, “les mesures adoptades no són les millors per contenir el virus”, hi ha molts progenitors que no tenen la mateixa sensació. No creuen que hi hagi tant contagi com s’està comunicant.

Xavier Espot donant explicacions a la porta de l'antiga plaça de Braus.

Relacionat

Menys hores de restauració i més confinaments i cribratges a l’escola i fins al dia 22 com a mínim

En tot cas, que hi havia contradiccions entre els protocols per a l’escola i per a les activitats extraescolars i que en aquesta qüestió les noves directrius ajudaran a posar ordre sí que és cert o almenys hi ha consens que així és. De fet, al menjador i en les activitats extraescolars és on més risc hi havia de contagi. D’aquí que sigui davant aquestes activitats, que com va recordar el Govern no són drets fonamentals, es reforcin els cribratges, que s’han de passar obligatòriament dos cops a la setmana. També és cert que alguns pares no acaben de veure gaire saludable que s’hagi d’estar cribrant tant sovint els menors.

A partir de dilluns, a partir d’un sol positiu a les classes de maternal i de primària, que és on més casos de Covid es detecten, tota l’aula quedarà aïllada. Fins ara, a primera ensenyança aquest confinament es produïa quan eren tres els casos detectats. També hi ha l’increment de cribratges davant el menjador escolar i les activitats extraescolars, com s’ha dit, i la clausura d’algunes d’aquestes activitats, especialment aquelles que implica haver de deixar el centre escolar habitual.

Comentaris (10)

Trending