El ministeri preveu tancar el juny el pla de salut mental i llavors aclarir la cobertura psicològica

Helena Mas reconeix que la negociació amb els psicòlegs per l’accés dels seus actes a la cartera de serveis ha patit una frenada mentre s’acaba de dissenyar el projecte global

Helena Mas durant la compareixença d'aquest migdia.
Helena Mas durant la compareixença d'aquest migdia. J. A. VILADOT / SFGA

El ministeri de Salut preveu tancar durant el mes de juny (la secretària d’Estat Helena Mas ha dit exactament en un mes o un mes i mig) el pla de salut mental i addiccions i a partir de llavors s’obrirà del tot la negociació i el procés per decidir quins actes de naturalesa psicològica s’inclouen a la cartera de serveis i, per tant, obtindran cobertura sanitària pública. Mas ha reconegut que la “calendarització és difícil”.

La secretària d’Estat ha explicat que la salut mental és un dels “eixos fonamentals” de treball del ministeri com ho és “la conveniació dels actes dels psicòlegs”. Mas ha recordat també que s’ha acordat hi ha un projecte d’atenció psicològica amb cobertura pública per fer front als efectes de la pandèmia però ha deixat aquest projecte al marge de qualsevol altra qüestió relacionada amb la matèria.

Sí que ha reconegut la número 2 de Salut que la crisi sanitària i l’elaboració del pla de salut mental ha retardat la negociació oberta al seu dia amb els psicòlegs, però ha donat a entendre que quan aquest pla estigui tancat, i ha apuntat que serà en un mes o un mes i mig, llavors s’obrirà del tot el debat en relació amb quins actes psicològics seran coberts per la CASS.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending