Malestar en sectors del SAAS per com s’ha gestionat la campanya de vacunació

Diferents sanitaris lamenten la manca de confidencialitat en haver d’enviar un correu electrònic per informar si es volia rebre el vaccí o no es volia

El cartell que promociona la vacunació entre aquells que s'inoculen.
El cartell que promociona la vacunació entre aquells que s'inoculen. SFGA

Res a veure amb la calendarització ni amb el retard amb què han arribat les vacunes. Tampoc en com s’està duent a terme l’administració del vaccí fins ara, però un sector important del personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), fins i tot professionals que estaven a favor d’inocular-se, consideren “poc seriós” el procediment que es va fer usar en el marc de la suposada voluntarietat alhora de vacunar-se.

“Si al final es tracta d’enviar un correu electrònic a la direcció o a un dels departaments que en depèn directament comunicant si et vols vacunar o no ho vols fer, això no respecta gaire, per no dir gens, la confidencialitat i el dret a triar lliurement” si injectar-se o no. Consideren que això hauria comportat que alguns dels sanitaris s’hagin sentit pressionat a respondre afirmativament per no quedar ‘marcat’ com a professional que es desmarca de la campanya. Aquest fet hauria comportat, en part, que l’adhesió a la vacunació hagi estat finalment tan alta, de gairebé el 90%.

També es lamenta la ‘recomanació’ que es fa per tal de promocionar la vacunació i mirar així de fomentar la inoculació a nivell global que, però, no se sap quan podrà començar perquè ara per ara les dosis que han arribat, de Pfizer i procedents de Madrid, són molt escasses i encara no és clar quan vindran les properes. Per ara es podrien vacunar una mica més d’un miler de persones. Tot i que hi ha dubtes sobre la vacunació, també és cert que majoritàriament els sanitaris ho veuen com una de les poques alternatives, alhora que lamenten en molts casos la manca de solidaritat de la ciutadania en alguns àmbits.

Comentaris (5)

Trending