Insisteixen a demanar que es convencioni una oftalmòloga pediàtrica al país

Malgrat la recollida de 270 signatures de pares ara fa un any, la CASS i Salut han denegat la petició d’una facultativa que ja exerceix al país i la mare impulsora d’aquella carta ara fa un any es planteja més accions

Un oftalmòleg atén un infant.
Un oftalmòleg atén un infant.

Farà poc més d’un any, sembla que s’havia aconseguit. Un grup de pares, impulsats per l’Alèxia, mare d’un nen que pateix una afecció a la vista que va costar força de diagnosticar, havien recollit fins a 270 firmes on es reclamava que la Caixa Andorrana de Seguretat Social acceptés fer el conveni a una oftalmòloga pediàtrica que, de fet, ja exerceix al país, però com a privada. En el seu dia, es va informar que s’iniciava el procés per complir aquesta demanda. Avui dia, però, encara no s’ha completat. L’Alèxia, avisa, hi tornarà a la càrrega.

En el seu cas, no ho nega, li té molta confiança a aquesta doctora. Va ser ella, després de moltes anades i vingudes (i no només a facultatius del país sinó també amb nombrosos desplaçaments a Barcelona) qui va poder trobar, finalment, el problema que el seu fill patia des dels 18 mesos -ara ja ha fet quatre anys-. Li va diagnosticar un glaucoma congènit.

Evidentment, d’aquesta afecció el nen continua i continuarà necessitant tractament i visites periòdiques. El problema és que si les ha de fer amb l’oftalmòloga que li va trobar el mal -i que lògicament és de confiança de la família- la CASS no ho cobreix. I és que, malgrat la carta i les signatures i l’afirmació que s’iniciava el procés per convencionar la metgessa, per ara, res de res.

Un nen fent proves d'optometría.

Relacionat

Una carta i 270 firmes aconsegueixen l’única oftalmòloga pediàtrica per la CASS

“Li han denegat perquè diuen que hi ha prou oftalmòlegs al país, però després truques i triguen dos mesos a donar-te visita”, denuncia l’Alèxia. Tampoc ha servit que es faci la demanda posant en relleu que es tracta d’una especialista pediàtrica. “Diuen que no hi ha prou pacients”, lamenta. Resultat, no hi ha convenció.

Aquest darrer argument, remarca, no és correcte. Té clar que “no és cert que no hi hagi demanda”. El que passa, apunta, és que “molts nens acaben anant als oftalmòlegs del país perquè no hi ha especialistes en la seva edat”. I, a més, apunta que “si vols anar a un de pediàtric, ho pots fer, t’ho cobreix la CASS, però has de baixar a Barcelona”.

Segons explica, la doctora en qüestió ha tornat a fer la petició. Per això, Alexia considera que toca, potser, fer alguna nova acció. “Ara volia escriure una altra carta a la nova ministra. I també buscaré signatures. Cal que prenguin consciència que hi ha aquesta mancança”, afirma, tot assegurant que “el país ho necessita, tant pel meu fill com per tots els nens que hi viuen”. I és que considera “vergonyós” que “si jo vull anar a un oftalmòleg, haig de perdre un dia i anar a Barcelona, més tenint una professional aquí”.

Comentaris (9)

Trending