Espot dóna per conclòs el debat sobre la unitat de radioteràpia

El conveni marc en l’àmbit sanitari que es té amb Catalunya s’ha de tirar endavant i, segons el cap de Govern, pot ser molt beneficiós econòmicament i per una millor explotació de l’hospital

Comentaris

L'AGREDIT A SORNÀS VA HAVER D'ESTAR UNS DIES A L'HOSPITAL.
L'AGREDIT A SORNÀS VA HAVER D'ESTAR UNS DIES A L'HOSPITAL.

En matèria sanitària Andorra ja ha treballat amb Catalunya. Concretament, amb l’Alt Urgell. Ara es té tancat un conveni marc amb Espanya que s’ha de treballar amb la Generalitat per poder-lo tirar endavant un “enfortiment” d’aquesta col·laboració que, segons el cap de Govern, Xavier Espot, pot ser molt beneficiós econòmicament i per una millor explotació de l’hospital. Amb tot i això, no inclou una unitat de radioteràpia que pogués donar servei als pacients de les comarques veïns i el debat sobre la seva implantació al país l’ha donat per tancat.

Espot ha volgut recordar que l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell ja és utilitzat en diferents àmbits per gent de l’Alt Urgell. Així, hi ha els pacients que se sotmeten a diàlisi i, també, ha rememorat el suport que es va donar durant els pitjors estadis de la pandèmia del coronavirus, assistint persones que necessitaven respiració mecànica. “Llavors vam veure que aquesta inèrcia l’havíem d’enfortir i hem fet passos perquè això sigui així”, ha explicat.

I, ara, aquest objectiu es pot tirar endavant gràcies al conveni marc tancat amb el govern espanyol, un acord que, ara, s’haurà de desenvolupar amb la Generalitat, que és qui té les competències en matèria sanitària. Espot ha destacat que intensificar la col·laboració pot suposar millorar “l’explotació” i, per tant, els resultats econòmics de l’hospital.

Això però, no canvia res en la decisió del Govern -contravenint el que s’havia incorporat al programa electoral del 2019- de descartar la creació d’una unitat de radioteràpia al país. La porta continua estant tancada. “Nosaltres no ho veiem com un tema d’infrautilització, sinó que la nostra idea era donar la màxima qualitat de servei als pacients i per això entenem que no és factible fer-ho a Andorra”, ha remarcat Espot.

Per tant, el debat sobre l’autorització al país l’ha “conclòs” definitivament. Ha assegurat, però, que entén que l’Associació Andorrana contra el càncer (Assandca) ho continuï defensant. Al programa de Demòcrates, partit del qual Espot és candidat, ha assenyalat que es tindrà una proposta clara. “Hem de vetllar perquè l’atenció sanitària sigui d’excel·lència, i això vol dir derivacions i també donar totes les facilitats perquè la gent pugui fer el tractament allà on hi hagi el millor”, ha sentenciat.

El president d'Assandca, Josep Saravia.

Relacionat

Assandca acull amb sorpresa les declaracions d’Espot tancant el debat de la unitat de radioteràpia

Comentaris (7)

Trending