Assandca acull amb sorpresa les declaracions d’Espot tancant el debat de la unitat de radioteràpia

El president de l'entitat, Josep Saravia no entén que el cap de Govern s'hagi pronunciat abans que es faci públic l'informe que està elaborant un expert

Comentaris

El president d'Assandca, Josep Saravia.
El president d'Assandca, Josep Saravia.

El president de l'Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia ha mostrat la seva sorpresa per les declaracions fetes per Xavier Espot aquest dilluns en les quals donava per tancat el debat sobre la unitat de radioteràpia a l'hospital descartant de manera definitiva la seva creació. 

Saravia no entén com el cap de Govern s'ha pronunciat abans que es faci públic l'informe que està elaborant el el prestigiós doctor Raimon Miralbell. "O sap alguna cosa, que també podria ser, o està equivocat", ha dit el president d'Assandca. Considera que les declaracions d'Espot "estan fora de lloc" i ha explicat que "l'informe s'ha de donar a conèixer la setmana vinent". La posada en marxa de la unitat de radioteràpia figurava en el programa electoral de Demòcrates a les eleccions generals de 2019. Saravia sospita que "potser ens van enganyar deliberadament per sumar vots".

L'estudi del doctor Raimon Miralbell ha de ser determinant per la unitat de radioteràpia però també per altres aspectes com la presa de decisions sobre l’evolució de l’oncologia, quines són les millors tècniques per donar les màximes garanties per a la bona evolució dels pacients i també per completar el registre de tumors. Saravia opina que "com a mínim un expert farà un informe sobre la unitat de radioteràpia", cosa que permetrà argumentar la decisió que es prengui.

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Espot dóna per conclòs el debat sobre la unitat de radioteràpia

El mes passat es va reunir amb el grup parlamentari Demòcrata per tornar a incidir sobre la necessitat de disposar d'una unitat de radioteràpia. Saravia reitera que no és lògic fer un trajecte de sis hores per un tractament que dura pocs minuts. Des d'Assandca, sempre s'ha exposat que a creació d'una unitat de radioteràpia seria beneficiosa per a tota la zona geogràfica d'ambdós costats del Pirineu. A més, creu que seria viable econòmicament. La solució implicaria facilitar la instal·lació al país d'una empresa estrangera de prestigi especialitzada en tractaments oncològics a través de la radioteràpia

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending