Espot apel·la a la vacunació per evitar noves mesures restrictives

El cap de Govern ha assegurat que, de moment, no es planteja demanar certificats de vacunació, ni tests d’antígens per entrar a certs llocs, així com tampoc la tornada de la mascareta en espais públics

El cap de Govern, Xavier Espot, al Ball de Santa Anna d'Escaldes
El cap de Govern, Xavier Espot, al Ball de Santa Anna d'Escaldes Pilar Candel

El cap de Govern, Xavier Espot, ha tornat a insistir en la importància de la vacunació per evitar noves mesures sanitàries, tenint en compte l’augment de casos. “Apel·lo una vegada més a totes aquelles persones que encara no ho han fet, perquè es vacunin, perquè és una qüestió de solidaritat i és l’única manera que tenim de contenir aquesta pandèmia”.

Espot ha afirmat que, assolir nivells elevats de vacunació és l’única manera de poder controlar el que pugui passar de cara a la tardor. La setmana passada, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar que s’estava avaluant la possibilitat de demanar un test d’antígens per a accedir a certs espais públics. Aquesta és una mesura ja s’hi ha adoptat en altres països, com a França.


Un test d'antígens.

Relacionat

Govern avalua obligar els no vacunats a fer-se tests d’antígens previs a anar a espais públics

De moment, Espot ha afirmat que, des de Govern “no ens ho plantegem, som més partidaris de la pedagogia i la divulgació que no pas de les mesures coercitives”. Tot i això, el cap de Govern ha afirmat que no es descarta totalment fins que no s’observi quin és el percentatge final de vacunació, que determinarà quina serà la manera de procedir amb aquesta decisió.

D’altra banda, respecte a la tornada de les mascaretes als espais públics, Espot ha afirmat que tampoc es té cap intenció de tornar enrere en aquesta decisió, ni tampoc quin podria ser el punt en el qual es valoraria necessari. “La idea és mantenir les mesures actuals, que han estat suficient per contenir la propagació de la pandèmia i tenir protegits als col·lectius més vulnerables”. Espot ha assegurat que, setmana a setmana, es fa una avaluació de la situació i que “tot està damunt la taula, però no hem pres cap decisió”.

Comentaris (6)

Trending