Donen l’alta al darrer padrí afectat pel brot de coronavirus al Cedre

En les darreres 24 hores hi ha hagut un nou ingrés a la planta Covid d’un hospital on hi ha un total de 18 pacients afectats per la malaltia, dels quals nou a l’UCI

Comentaris

La porta d'accés principal del Cedre.
La porta d'accés principal del Cedre. Cristian Cortés

Després de dies en els quals l’ocupació de l’hospital de Meritxell per part de pacients Covid anava reduint-se a poc a poc, aquest dissabte ha tornat a créixer. L’ingrés d’una persona ha fet pujar fins a 18 el nombre d’atesos al centre sanitari a conseqüència del coronavirus. La bona notícia arriba, però, des del Cedre, on s’ha donat l’alta al darrer padrí afectat pel brot detectat fa unes setmanes. En les darreres hores, s’han detectat 62 afectats més de la malaltia però ha baixat el nombre de casos actius.

Així doncs, a la planta especialment medicalitzada per atendre aquests malalts al centre sociosanitari ja no en queda ningú. Cal recordar que, en el moment àlgid del brot, es va arribar a superar la seva capacitat i va ser necessari derivar diversos padrins a l’hospital. A poc a poc, la gran majoria d’afectats ha pogut superar la malaltia i retornar a les seves habitacions.

Al sistema educatiu hi ha 49 classes, sis menys que divendres, en situació de vigilàcia activa; és a dir, amb tots o alguns dels seus alumnes confinats en haver desenvolupat la malaltia

Pel que fa a l’hospital, hi ha hagut un nou ingrés en les darreres hores. En aquest cas una persona que ha estat ubicada a la planta Covid, on hi ha un total de nou pacients. A la unitat de cures intensives hi ha nou més, dels quals set amb ventilació mecànica. Per tant, el nombre de persones al centre sanitari amb el coronavirus és de 18, una més que divendres.

En les darreres hores, Salut ha detectat un total de 62 nous positius, fet que fa que el nombre de persones diagnosticades a Andorra en tota la crisi sanitària se situï en 5.787, de les quals 4.930 corresponen a la segona onada iniciada al juliol. Pel que fa als casos actius, la xifra ha baixat lleugerament: 9 menys que divendres, fins a un total de 966. És a dir, hi ha hagut 71 pacients que han obtingut l’alta definitiva.

Una altra dada positiva és la que fa referència al sistema educatiu. El nombre de classes en situació de vigilància activa -és a dir amb tots o alguns dels seus alumnes confinats a domicili en haver donat positiu per coronavirus- ha baixat de les 55 de divendres a 49. D’aquestes aules, hi ha 17 on tot el grup ha estat aïllat a casa mentre que en 32 casos la situació nomé afecta alguns dels estudiants. A banda, sobre 75 classes més es fa vigilància passiva, amb especial atenció per si algun dels membres desenvolupa símptomes.

Comentaris (1)

Trending