Donada d’alta la dona que estava ingressada a l’hospital per coronavirus

Salut detecta vuit nous positius de Covid-19 en els darrers dies i admet que la tasca dels rastrejadors és ara més lenta perquè hi ha “més ramificació”

Una imatge de l'exterior de l'hospital.
Una imatge de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

Al llarg del cap de setmana, Salut ha detectat vuit positius més de coronavirus. Des del Govern s’admet que el procés de seguiment dels casos és ara més complex perquè hi ha “més ramificació”. La bona notícia de l’actualització de dades sanitàries és que cap dels 72 casos actius es troba ingressat a l’hospital. La dona que es trobava a planta ha pogut marxar cap al seu domicili després d’evolucionar favorablement els darrers dies.

Des de la darrera actualització de l’estat de l’epidèmia de la Covid-19, que va ser divendres, s’han localitzat vuit pacients més que pateixen la malaltia. Per ara, els rastrejadors estan fent la feina per mirar de saber si l’origen de la infecció és un cas ja conegut o no. Des del Govern, però, s’ha admès que aquesta tasca està sent més lenta perquè “cada cop es ramifica més”.

Els vuit nous pacients fan que el nombre total de diagnòstics de coronavirus fets al país des de l’esclat, al març, de la crisi sanitària s’estigui apropant a poc a poc al miler. Per ara, són 963, dels quals 52, cal recordar, van perdre la vida entre març i maig. Ara mateix, al Principat hi ha 72 casos considerats actius, ja que, en aquests darrers dies, no s’ha pogut donar cap alta mèdica.

El que sí que s’ha pogut concedir és una alta hospitalària. Es tracta de la dona que el passat dijous va ser ingressada a planta per precaució, ja que presentava símptomes lleus de la malaltia. La seva evolució al llarg del cap de setmana ha estat positiva i, per això, els metges han dictaminat que pot marxar a casa seva a continuar la recuperació.

Representació gràfica d'un coronavirus.

Relacionat

Onze nous positius per coronavirus i una altra dona ingressada a l’hospital

227 sancions per no portar mascareta o fer-ho deforma incorrecta

Pel que a les infraccions detectades vinculades a l’incompliment de les mesures sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19, el Govern ha comptabilitzat ja 228. D’elles, 124 es deuen a persones que, directament, no portaven la mascareta pel carrer. 85 més són per a gent que, malgrat portar-la, no en feien un ús adequat. Per exemple, la portaven sense tapar el nas.

A banda, 8 d’aquestes infraccions, que ara seran tractades seguint la Llei general de Sanitat i poden derivar en multes, es van constatar en el cas de ciclistes que es trobaven a una zona urbana sense mascareta i 10 més a persones que, sense forma part del nucli de convivència, anaven al mateix vehicles sense posar-se-la. Per últim, una darrera infracció es va imposar a un local que va organitzar una activitat amb més de 50 persones i, a banda, va permetre que al seu exterior es concentrés gent de forma excessiva i sense seguir les mesures de precaució.

Etiquetes

Comentaris

Trending