Controls policials a restaurants per garantir que els clients no es queden a veure el clàssic

El cos d’ordre té previst fer rondes als locals per assegurar que es compleix la restricció horària i que queden buits a tot estirar minuts després de les quatre de la tarda

Una patrulla del cos de policia d'Andorra
Una patrulla del cos de policia d'Andorra Toni Solanelles

El Barça-Madrid que es disputa aquest dissabte, a partir de les quatre de la tarda, no es podrà veure a cap local públic del Principat. Aquesta és la teoria. I es vol que sigui, també, la pràctica. El cos de policia preveu controls especials per garantir que els clients dels establiments que tenen permís per obrir durant l’hora de dinar marxin a l’hora que toca segons el decret de mesures per evitar l’expansió del coronavirus i no s’hi quedin mirant el clàssic. Es vol evitar la picaresca que alguns propietaris puguin intentar per evitar perdre els importants ingressos que sempre propicia aquest duel.

El gran partit del futbol espanyol començarà a les quatre de la tarda. És el pitjor horari possible per al sector de la restauració. Els locals que només tenen llicència de bars ja saben que no poden obrir. Als qui tenen llicència de restaurants, els cau dins de la franja en la qual han d’estar tancats, ja que, al migdia, el permís per oferir dinars va entre les dotze i les quatre. Molts ja lamentaven aquesta setmana que no es disputés a les nou de la nit.

Televisors per posar partits de futbol a un bar.

Relacionat

I a sobre... sense el clàssic

El decret de mesures per intentar frenar el coronavirus ho diu clar. A partir de les quatre, els clients han de marxar. I això és el que vol garantir la policia. El cos preveu un dispositiu especial que es desplaci als diferents locals per evitar  que s’intenti la picaresca de mantenir persones que hi hagin dinat amb l’excusa que no han acabat. Fa uns dies, des del Govern es va admetre que sempre hi ha un cert marge per deixar finalitzar l’apat, però de minuts, no pas de dues hores.

Els controls, per tant, aniran de local en local per controlar que en cap s’allarga la sobretaula més del compte. Queda clar que qui vulgui veure el duel entre blaugranes i blancs ho haurà de fer a casa. Això sí, tal com va recomanar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, evitant les grans reunions de persones, sobretot si no són del mateix nucli de convivència. En petit comitè, vaja; que no es vol haver de lamentar d’aquí deu o quinze dies un nou esclat de contagis per culpa dels gols del clàssic.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest divendres.

Relacionat

‘Prohibit’ celebrar els gols en el Barça-Madrid

Comentaris (5)

Trending